RATB în 2011: călătorii vor afla în cât timp vine autobuzul în staţieAutobuzele RATB ar putea fi urmarite prin GPS din acest an (Foto: Grup RC)
Autobuzele RATB ar putea fi urmărite prin GPS din acest an (Foto: Grup RC)

Pe primul loc în planul de investiţii al RATB este introducerea tuturor mijloacelor de transport în Sistemul de Management al Traficului din Capitală. În acest moment, doar 300 dintre cele 1500 de vehicule aflate în parcul circulant al RATB au fost integrate în acest sistem.

"Introducerea tuturor mijloacelor în Sistemul de Management al Traficului m-ar ajuta să monitorizez toate autovehiculele din Bucureşti vizavi de respectarea programului de lucru. Nu ar trebui să mai am la capăt de linii nişte angajaţi care ar putea fi redistribuiţi. În acest moment la toate capetele de linii am nişte angajaţi care verifică şi pontează dacă autobuzul sau tramvaiul a ajuns. Cu noul sistem le-aş vedea pe toate prin GPS, nu mai am nevoie de personalul respectiv", a precizat pentru B365.ro, Adrian Criţ, director general al RATB, adăugând că această investiţie ar costa câteva milioane de euro.

Reprezentanţii Regiei intenţionează să monteze în staţii panouri electronice de informare astfel încât călătorul să ştie cât mai are de aşteptat până la sosirea mijlocului de transport în comun.

"Pe viitor am în strategie şi o hartă a mijloacelor de transport în comun ca omul să vadă din casă, de pe internet sau să verifice printr-un sms când ajunge mijlocul de transport în staţie", a mai spus Adrian Criţ.

În planul de buget pentru acest an, directorul RATB a introdus şi un proiect privind dotarea tututor autobuzelor cu aparate de aer condiţionat. Când au fost cumpărate cele o mie de noi autobuze, doar jumătate dintre ele avea instalate aparate de aer condiţionat. Între timp încă 13 autobuze au mai fost îmbunătăţite. "Mai avem 487 de autobuze care nu au aer condiţionat. În funcţie de buget, în acest an le vom dota şi pe acestea cu aer condiţionat", a mai precizat directorul RATB.

Tot în acest an, conducerea RATB intenţionează să instaleze în Bucureşti automate de eliberat şi încărcat carduri Activ. "Bucureştenii vor avea astfel tot timpul posibilitatea să achiziţioneze carduri. Renunţ la punctele de vânzare. De exemplu acum, duminica, doar anumite centre de vânzare sunt deschise", a explicat Adrian Criţ.

20% din liniile de tramvai ale RATB au nevoie de modernizare urgentă. Infrastructura în anumite zone nu a mai fost refăcută de aproximativ 30 de ani devenind un adevărat pericol public. "Am cerut modernizarea infrastructurii pe bulevardul Gloriei, pe Camil Ressu şi Nicolae Teclu. Acestea întră într-un program multianual", a precizat directorul RATB.

Pe lista de investiţii pentru 2011 se mai regăsesc şi modernizarea Uzinei RATB şi a unui depou al Regiei. Toate aceste proiecte de investiţii depind însă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti care va trebui să aprobe bugetul RATB.

Etichete: Adrian Criţ, autobuze, Bucureşti, investitii, management, modernizare, RATB, realitatea, trafic, tramvai

0/0 COMENTARII
Anica
19 feb 14:05
+0
VOTURI
-0

De idei bune,nu ducem lipsa!Nu cred ca RATB-ul se va intinde mai mult decat ii este plapuma:buna functionare a RATB depinde si de subventia pe care o da Oprescu si Consiliul Municipal.

vania
18 feb 12:08
+0
VOTURI
-0

era timpul sa aflam si noi cand vine autobuzul in statie, doar asa trebuie sa arate transportul in comun intr-o capitala moderna; ma bucur sa aud de o asemenea investitie si abia astept sa monteze panourile :)

antoana
18 feb 10:56
+0
VOTURI
-0

d-nul costache florin aveti perfecta dreptate asea este D-UL CRIT VIN ALEGERILE NU STITI DE UNDE SA FACETI ROST DE BANI PTR.CAMPANIE doar aveti rude la PD-L, lasati panourile electr.

in momentul de fata ati scos masini de pe traseu,tranvaie din ce cauza? ar mai fii multe de

zis d-ul CRIT .

costache florin
18 feb 09:37
+0
VOTURI
-0

mai ok ai cumpara piese ptr autobuze domnule crit NU AVEM CAUCIUCURI NU AVEM BECURI NU AVEM PIESE DE SCHIMB lasati sms urile si panourile electronice achizitionati piesele ptr strictul necesar nu o dati in baliverne nu stiti toti de unde sa mai furati si sa mai luati diverse comisioane UNDE SUNT CAUCIUCURILE DE REZERVA DE LA AUTOBUZELE MERCEDEZ ? si asta e un simplu exemplu

Traian Mitrica
18 feb 09:15
+0
VOTURI
-0

Aia cu strategia "de viitor" e SF de mare clasa :D

Nume
18 feb 09:11
+0
VOTURI
-0

In TM avem asa ceva de mult =)

adi
18 feb 09:43
+0
VOTURI
-0

da si tm e cat un cartier din buc(ale) cum se zice pe acolo

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE