RATB modifică traseul unei linii de autobuze şi mută staţiile pentru lucrările la Magistrala 5Regia Autonomă de Transport Bucureşti modifică, începând de azi, traseul unei linii de transport în comun. De asemenea, pentru continuarea lucrărilor la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei, Regia a mutat două staţii.

12 autobuze RATB vor avea traseu MODIFICAT duminica, 27 septembrie
12 autobuze RATB vor avea traseu MODIFICAT duminică, 27 septembrie
Foto: B365.ro

RATB anunţă că, începând de marţi, 22 septembrie 2015, linia de autobuze 236 va funcţiona pe traseul actual numai între "Facultatea de Medicină" şi "Complex Comercial West Park".

Linia de autobuze 236 a fost prelungită de RATB în vara anului trecută pentru cel mai mare parc acvatic din România, Divertiland. RATB a luat decizia prelungirii liniei după doi ani de la deschiderea parcului acvatic, în contextul în care vizitatorii aveau la dispoziţie alte metode de transport mai eficiente.

Înainte de a prelungi traseul liniei 236 până la parcul de distracţii Divertiland, autobuzele circulau doar până la complexul comercial din cartierul Militari. Astfel, odată cu modificarea operată de RATB din 22 septembrie, autobuzele au revenit, practic, la traseul de bază.

Contactaţi de reporterii B365.ro, reprezentanţii Regiei au declarat că au luat decizia de a prelungi traseul acestei linii, în urma cererilor primite din partea călătorilor. Oficialii instituţiei nu au precizat însă câte cereri au primit din partea călătorilor, prin e-mail sau prin telefon, pentru introducerea unui mijloc de transport în comun până la acest parc de distracţii. De asemenea, reprezentanţii RATB nu au precizat nici câţi călători estimează că vor avea în plus prin prelungirea liniei 236.

"Având în vedere cererile venite din partea călătorilor din vara anului trecutcoroborat cu solicitarea conducerii parcului Divertiland, R.A.T.B. a decis prelungirea experimentală a liniei de autobuze 236 până la acest centru de interes pentru locuitorii Capitalei. Scopul prelungirii acestui traseu îl reprezintă eficientizarea liniei prin atragerea de noi grupuri de călători şi dorinţa de a veni în întâmpinarea solicitărilor primite din partea clienţilor noştri. Precizăm că vom analiza periodic valorile fluxurilor de călători, pentru a avea o imagine clară asupra rentabilităţii acestei linii, urmând să facem adaptări ale ofertei în funcţie de datele obţinute în traseu. Pe parcursul anilor, menţionăm că Regia şi-a extins reţeaua de transport public de suprafaţă cu scopul de a asigura, pe cât posibil, o mai bună conexiune între oraş şi marile întreprinderi, hipermarketuri, mall-uri şi zone de agrement, aflate în imediata apropiere a oraşului", au declarat, anterior, pentru B365.ro, reprezentanţii RATB.

Staţiile din Drumul Taberei, mutate, pentru lucrările la Magistrala 5 de metrou

RATB a mai luat decizia de a muta staţiile mijloacelor de transport în comun pentru lucrările la Magistrala 5 de metrou. "În vederea continuării lucrărilor la staţia de metrou „Favorit", reţeaua de troleibuze va fi reamplasată, iar traficul rutier pe Drumul Taberei, sens Str. Răzoare, precum şi pe Str. Sibiu (zona Favorit) va fi restricţionat, circulaţia rutieră desfăşurându-se în ambele sensuri pe un singur fir, conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Din această cauză, începând cu data de 21.09.2015, Regia Autonomă de Transport Bucureşti va lua măsura reamplasării staţiilor de autobuze „Favorit", astfel:

- Staţia „Favorit" aferentă liniilor 105, 168, 268, 368, 668, N116, situată pe Drumul Taberei, sens Str. Răzoare va fi reamplasată cu cca. 100 m spre Str. Braşov.

- Staţia „Favorit" aferentă liniilor 69, 90, 93, 126 va fi reamplasată de pe Drumul Taberei pe Str. Sibiu", anunţă RATB, într-un comunicat de presă.

Etichete: linia 236, lucrări metrou Drumul Taberei, magistrala 5, magistrala 5 de metrou, metrou drumul taberei, RATB, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, trasee RATB, trasee ratb modificate

0/2 COMENTARII
pasagerul
23 sep 07:28
+0
VOTURI
-0
Exista masina asta? A mers cineva cu ea?
Robert
22 sep 16:19
+0
VOTURI
-0
RATB să ceară Primăriei Capitalei înlocuirea tuturor refugiilor înguste lipsite de garduri de protecție.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE