RATB pregăteşte linia turistică de vizitare a oraşului. Când se deschide Bucharest City Tour 2016BUCHAREST CITY TOUR 2016. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) face ultimele pregătiri pentru deschiderea liniei turistice Bucharest City Tour 2016. Anul trecut, peste 40.000 de persoane s-au plimbat prin Bucureşti cu autobuzele supraetajate şi au vizitat obiectivele turistice de pe traseu. 

RATB pregateste linia turistica de vizitare a orasului. Cand se deschide Bucharest City Tour 2016
RATB pregăteşte linia turistică de vizitare a oraşului. Când se deschide Bucharest City Tour 2016

BUCHAREST CITY TOUR 2016. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul privind procedura de închiriere a celor patru autobuze supraetajate (cu câte 77 locuri fiecare) care vor face parte din Bucharest City Tour în 2016.

Pentru închirierea autobuzelor, fără şofer, care să facă turul oraşului şi a principalelor obietive turistice, în următoarele şase luni, Regia este dispusă să plătească 144.000 euro fără TVA, furnizorul urmând să fie desemnat în urma unei licitaţii publice deschise pe baza ofertei preţului cel mai scăzut. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost fixat pe 26 aprilie 2016. Până acum, autobuzele supraetajate au fost închiriate de la Primăria Constanţa. 

"Deocamdată nu a fost stabilită data exactă când autobuzele din proiectul Bucharest City Tour vor reveni pe traseu, însă va fi cu siguranţă în luna mai, poate chiar la începutul lunii", au declarat pentru B365.ro oficialii RATB. 

Pe site-ul oficial al proiectului se anunţă însă că Bucharest City Tour va fi din nou funcţional începând cu data de 1 mai 2016, adică în prima zi de Paşti. 

Ce obiective turistice sunt pe traseul Bucharest City Tour

BUCHAREST CITY TOUR 2016. Traseul Bucharest City Tour se desfăşoară în jurul punctelor de interes turistic din Bucureşti, respectiv: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

BUCHAREST CITY TOUR 2016. Călătorii plătesc pentru un bilet 25 de lei în cazul adulţilor, respectiv 10 lei în cazul copiilor între 7-14 ani. Pentru copii sub 7 ani, călătoria este gratuită dacă sunt însoţiţi de un părinte. Tichetele de călătorie se pot achiziţiona atât de la centrele de vânzare ale RATB, cât şi din autobuze, având valabilitate de 24 de ore. 

Reprezentanţii RATB spun că această legitimație de 24 de ore le permite turiştilor, români și străini, să se oprească pe traseu, să viziteze anumite obiective sau să mănânce în oraş şi să revină apoi să reia turul Bucureştiului de unde vor.

Pe unde circulă autobuzele supraetajate şi cât costă călătoria

BUCHAREST CITY TOUR 2016. Şi în acest sezon traseul a rămas neschimbat şi cuprinde unele dintre cele mai importante obiective turistice din Capitală. Autobuzele de pe linia Bucharest City Tour circulă în intervalul orar 10.00 - 22.00, pe ruta Piaţa Presei - Muzeul Satului, trecând pe lângă Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Piaţa Revoluţiei, CEC, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană şi Parcul Herăstrău.

Traseul cuprinde 14 staţii în total şi este parcurs în aproximativ 50 de minute.

Turiştii Bucharest City Tour au la dispoziţie ghiduri audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, hărţi şi pliante, cu informaţii despre obiectivele turistice de pe traseu, precum şi sistem internet wireless gratuit.

BUCHAREST CITY TOUR 2016. Linia turistică de vizitare a oraşului, Bucharest City Tour, a fost lansată în anul 2011 în cadrul unui proiect pilot derulat de RATB împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea. De atunci, a fost reluat în fiecare an. 

Peste 40.000 de persoane s-au plimbat, anul trecut, cu Bucharest City Tour

BUCHAREST CITY TOUR 2016. Numărul turiştilor care au călătorit cu autobuzele Bucharest City Tour, în perioada 15.05.2015 – 13.10.2015, a fost de 42.757, iar suma încasată din vânzarea titlurilor de călătorie a fost în cuantum de 1.005.370 lei, a anunţat RATB.

Comparativ cu sezonul anterior 2014, anul trecut s-a înregistrat o creştere a mediei lunare a numărului de călători cu 16% (de la 7.372 clienţi/lună în 2014 la 8.551 clienţi/lună în 2015), a precizat RATB. 

Etichete: BUCHAREST CITY TOUR 2016, deschidere bucharest city tour, linia turistica a orasului, reluare bucharest city tour, traseu bucharest city tour 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE