AUTOBUZELE 102 și 202 îşi MODIFICĂ TRASEUL, de LUNI. RATB reface legătura între Titan și BerceniRegia Autonomă de Transport București (RATB) va reface legătura între cartierele Titan și Berceni, începând de luni, 24 octombrie, pentru îmbunătățirea transportului călătorilor din partea de sud-est a orașului, în acest sens fiind reorganizate liniile de autobuze 102 și 202 pe care circulă zilnic în jur de 25.000 de călători.

Autobuzul 102, in 2006
Autobuzul 102, în 2006
Foto: Transport in comun Bucuresti (http://ratb.stfp.net)

Liniile de autobuze 102 și 202 vor fi reorganizate începând cu data de 24.10.2016, în urma monitorizării fluxurilor de călători, precum și a unor noi determinări în privința necesității de deplasare a călătorilor pe traseele asigurate de liniile de autobuze menționate.

AUTOBUZUL 102 REVINE LA TRASEUL TRADIŢIONAL

"Noile valori ale fluxurilor de călători au arătat necesitatea renunțării la terminalul comun 'CET Sud Vitan' și a reconfigurării traseelor celor două linii, astfel: linia 102 va reveni pe traseul tradițional și va funcționa între actualul capăt de linie 'Gara Progresul' și noul terminal 'Basarabia', pe Șoseaua Giurgiului, Strada Luică, Strada Turnu Măgurele, Strada Serg. Ion Iriceanu, Șoseaua Vitan Bârzești, Calea Vitan, Bulevardul Energeticienilor, Strada Fizicienilor, Bulevardul Camil Ressu, Bulevardul Nicolae Grigorescu, Strada Constantin Brancuși, Strada Lucrețiu Pătrășcanu, cu întoarcere pe Strada Lucrețiu Pătrășcanu, Bulevardul Basarabia, Bulevardul Nicolae Grigorescu, apoi pe traseul de ducere.

Linia 202 va funcționa de la terminalul 'Cora Pantelimon' pe Șoseaua Dudeăti-Pantelimon, Șoseaua Gării Cățelu, Șoseaua Pantelimon, Șoseaua Vergului, Șoseaua Morarilor, Bulevardul Basarabia, Bulevardul Nicolae Grigorescu, Strada Constantin Brâncuși, Strada Lucrețiu Pătrășcanu, cu întoarcere pe Șoseaua Morarilor, Șoseaua Vergului, Șoseaua Pantelimon, terminalul 'Cora Pantelimon'", se arată în comunicat.

Măsura a fost luată în urma unei recomandări venite din partea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, precum și în urma numeroaselor solicitări primite la RATB din partea călătorilor care utilizează frecvent liniile 102 și 202.

Totodată, RATB a decis prelungirea traseului liniei de autobuze 227 până la 'Cartier Confort Urban', începând tot de luni, 24 octombrie. Astfel, autobuzele liniei 227 vor circula între ,,Depoul Alexandria' și intersecția Strada Pucheni/Strada Teodor Mazilu, apoi pe un traseu modificat pe Strada Pucheni, Șoseaua Sălaj, terminalul ,,Cartier Confort Urban' cu întoarcere pe Șoseaua Sălaj, Strada Munții Carpați, de unde reintră pe traseul actual.

Pe traseul prelungit, autobuzele vor opri în noile stații ,,Teodor Mazilu', ,,Piața Pucheni' și ,,Confort Urban' pe Strada Pucheni, ,,Cartier Confort Urban' pe Șoseaua Sălaj, respectiv ,,Piața Pucheni' pe Strada Munții Carpați. Această măsură a fost luată ca urmare a numeroaselor solicitări ale locuitorilor din Cartierul Confort Urban.

"Ne-am dorit să refacem legătura între cartierul Titan și Berceni, unde sunt foarte mulți călători, pentru a evita transbordarea acestora. Linia a fost segmentată în 2012 și a avut un impact negativ asupra călătorilor în acel moment. Astfel, s-a luat decizia să se revină la traseul tradițional deoarece ponderea călătorilor care realizează călătorii combinate cu cele două linii cu transfer la CET Sud Vitan este destul de mare. Avem peste 50% dintre călătorii celor două linii de autobuze care efectuează această transbordare la terminalul comun", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Regiei, Constantin Tobescu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe aceste două linii circulă zilnic peste 25.000 de călători, iar jumătate dintre aceștia pierdeau timp din cauza acestei transbordări.

"Pe aceste două linii circulă zilnic peste 25.000 de călători, iar 50% dintre ei realizau această transbordare, acest schimb din 102 în 202 sau invers, astfel încât se prelungea durata călătoriei. Ne-am dorit să refacem legătura directă pentru că majoritatea călătorilor de pe acest coridor de transport circulă între Liviu Rebreanu, Titan și Berceni. Au fost foarte multe solicitări să revenim la traseul de bază, dar când s-a decis fracționarea în două, pentru că linia era foarte lungă, s-a crezut că va aduce un plus de ritmicitate. Din păcate nu s-a întâmplat așa", a mai spus Tobescu.

Acesta a precizat că linia 202 va funcționa doar între Cora și Morarilor, unde fluxul de călători este extrem de mic.

Etichete: autobuz 101, autobuz 202, autobuze, RATB

0/10 COMENTARII
transportatorul
25 oct 12:50
+0
VOTURI
-0
Modificarile au fost facute impotriva intereselor calatorilor (pierd timp) si ale RATB (pierd bani). Modificarea liniei 102 a fost facuta pentru chiriasii si angajatii compexului RIN din Vitan (proprietar Robert Negoita, prietenul primaritei), pentru ca acestia sa poata merge direct pana la metroul M1 si pina in cartierul Titan.
DAN
24 oct 12:47
+0
VOTURI
-0
Tigania va avea iarasi acces de masa in cartierul Titan. masinile fiind permanent pline, hotii de buzunare vor opera linistiti.
Nume*
24 oct 11:11
+0
VOTURI
-0
O masura foarte buna luata de un tembel care nu circula cu RATB.Azi am asteptam in statie 30 de minute un autobuz si cand a venit era plin nici usile nu se puteau deschide,un traseu pe care in mod normal in faceam in maxim 20 de minute astazi mi-au trebuit 50 de minute.De azi inainte o sa cicul fara bilet pentru ca atunci cand va bateti joc de noi ,o sa ne batem si noi joc de voi,si sa indrazneasca cineva sa sa ia de mine
DOINA GHEORGHE
24 oct 09:35
+0
VOTURI
-0
Batranii si bolnavii dni Fizicienilor cum mai ajung la spitalul ,Malaxa , unde au programari lunare si tratamente de facut, tinand cont de fenomenele meteorologice , dar si de faptul ca trebuie sa schimbe doua autobuse . Era mai bine daca linia 202 avea capatul la CET SUD VITAN
valeriu
24 oct 07:55
+0
VOTURI
-0
de ce nu doar linia 102 Gara Progresul cu intoarcere la Cora ?
Gang CApatu 14
22 oct 18:18
+0
VOTURI
-0
uuuuuuu jos sefu de la ratb nu ai cum sa schimbi linia de 102 Tanganu Cernica o sa fac scandal Damache :( Pantilimon
robert
22 oct 13:54
+0
VOTURI
-0
pai stai mai si ce daca vine din moldova? trebuie chiar sa o admiri ca are puterea sa se adapteze la tigania care este in bucuresti, moldova a dat atat din punct de vedere calitativ cat si cantitativ cele mai multe valori pentru socitatea romaneasca aproape in toate domeniile

P.S. sunt moldovian ai problemi?
Cris
21 oct 19:15
+0
VOTURI
-0
Gabriela Firea e un personaj care abia stie sa scrie si sa citeasca. Nu cred ca are capacitatea intelectuala sa faca recomandari de trasee RATB. Nu a circulat cu RATB-ul in viata ei, decat, poate, cand a facut facultatea in Bucuresti, venind din Moldova.
Cris
21 oct 19:12
+0
VOTURI
-0
In sfarsit o masura buna din partea RATB. Ruperea in doua a liniei 102 a fost o decizie tembela a tampitzilor care conduceau regia in acel moment (oameni prosti cu capul si escroci in acelasi timp). E bine ca s-a revenit la vechea configuratie pe 102. E un semnal ca la RATB nu sunt numai cretini in conducerea Regiei.
202
21 oct 19:11
+0
VOTURI
-0
202 putea sa circule de la Cora Pantelimon pana la Piata Salajan, nu sa se invarta in cerc aiurea. Traseul asta l-ati facut special ca sa nu aiba calatori (probabil si cu o masina pe ora) ca sa il desfiintati peste o luna si sa omorati transportul pe Vergului din nou. Handicapatilor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE