RATB va cumpăra, în regim de urgență, 200 de autobuze second-hand. Autobuze noi, de anul viitorPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că RATB va organiza, în regim de urgență, o licitație pentru achiziționarea a 200 de autobuze cu o vechime maximă de patru ani. Anul viitor vor fi cumpărate 300 de autobuze noi, 100 de troleibuze și "un număr substanțial de tramvaie", a completat edilul

RATB va cumpara, in regim de urgenta, 200 de autobuze second-hand. Autobuze noi, de anul viitor
RATB va cumpăra, în regim de urgență, 200 de autobuze second-hand. Autobuze noi, de anul viitor
Foto: transporter.ro

"Pe perioada verii, RATB va incepe un program de reparatii a mijloacelor de transport care se afla acum in garaje si de achizitionare de piese de schimb. Foarte important, am decis astazi ca, in regim de urgenta, RATB sa organizeze o licitatie pentru achizitionarea a 200 de autobuze second hand, nu mai putin de euro4, adica de 2,3,4 ani, pentru ca licitatia pentru autobuzele noi ar dura foarte mult. Asta nu inseamna ca nu ne dorim sa achizitionam si autobuze noi. Demaram si aceasta procedura care, insa, poate fi finalizata abia anul viitor cand dorim sa achizitionam 300 de autobuze, 100 de troleibuze si un numar semnificativ de tramvaie care vor fi realizate printr-o investitie asumata de uzina RATB.", a declarat Gabriela Firea după o întâlnire cu managementul și sindicatele RATB.

Ea a precizat că autobuzele noi vor avea un preț aproximativ de 200.000 euro.

"Voi propune CGMB o rectificare de 30 milioane de euro, suma care reprezinta plata catre ANAF pentru acoperirea TVA-ului la gratuitatea acordata pensionarilor. La aceasta suma se adauga o alta de 45 milioane euro care va fi acordata in transe lunare, pentru acoperirea subventiei catre RATB pana la sfarsitul anului", a mai declarat Firea.

Edilul sef a adaugat ca toate aceste masuri au in vedere asigurarea unei ritmicitati a mijloacelor de transport in comun, care sa permita bucurestenilor sa isi poata face un plan de calatorie si sa stie exact cand pot ajunge acolo unde au nevoie.

In acest moment parcul auto al RATB este compus din: 1000 de autobuze, dintre care doar 648 se afla in trafic, 485 de tramvaie dintre care in traseu 245, 297 de troleibuze, in traseu 155.

Etichete: autobuze noi, firea, RATB, troleibuze

0/5 COMENTARII
Citadin
01 iul 13:29
+0
VOTURI
-0
Solutie PSD-ista (a se citi comunista) de impresionare inainte de alegeri. Doar in anii 90 se mai aruncau banii pe ce dau altii la gunoi in asa hal.
Autobaza
01 iul 12:29
+0
VOTURI
-0
Nu avem nimic in Romania pentru ca unii care vorbesc de Bucale si Rromanica prefera sa dea spagi in loc sa respecte legea!
Si nu, nu trebuie sa-ti fie frica sa semnezi daca stii ca respecti legea! Daca-ti tataie curul cand semnezi un act, e clar ca stii ca e ceva in neregula. Daca te stii acoperit de lege, semnezi fara probleme.

PS. Anonimule, tare grea aritmetica... 20 milioane fara 2 milioane fac 18 mii?
Autobuzu Bucalesti
01 iul 08:36
+0
VOTURI
-0
Hai terminati cu carcotelile! Nici n-a zis bine ceva femeia si gata ati sarit in sus ca comisioane, spagi si alte alea, in loc sa ziceti mersi ca nu o sa mai stati in statie pana va saturati si o luati pe jos!
Eu chiar as prefera sa ia toti spaga dar sa se si faca ceva in tara asta decat sa stam cu deneaul pe capul lor si pentru 2 lei de le e frica sa mai semneze si la Posta cand primesc o scrisoare, ce sa mai zic de un contract de piese, service, etc. Nu avem nimic in Romania pentru ca romanul e prost si isi taie singur craca de sub el. Prefera sa sufere si sa o duca prost de grija comisioanelor si spagii pe care ar lua-o unii.
Cris
01 iul 07:14
+0
VOTURI
-0
Mijloacele de transport RATB nu sunt neaparat niste harburi - mai merg in exploatare. Problemele apar pe perioada verii, ca nu au aer conditionat si faci sauna in ele. De asta trebuie procurate altele noi.
Anonim
01 iul 00:35
+0
VOTURI
-0
In loc sa se repare 200 de autobuze din cele existente se vor lua 200 de harburi.

Cand repari un autobuz nu iese niciun comision.

In varianta repararii celor existente totul ar costa 10000*200=2.000.000 euro
In al doilea ca 100000*200=20.000.000 euro

20.000.000-2.000.000=18.000

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE