RATB va introduce linia de autobuz 327 pentru transportul elevilor a căror şcoală va fi demolatăRegia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va introduce linia de autobuz 327 pentru a-i transporta pe elevii Şcolii Gimnaziale nr. 141 "Ion I. C. Brătianu" al cărei tavan s-a prăbuşit în luna mai şi care va fi demolată, până la Şcoala Gimnazială nr. 127, dacă proiectul de hotărâre în acest sens va fi aprobat luni, în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Elevi
Elevi

"Având în vedere faptul că Şcoala nr. 141 este în curs de reabilitare, ca urmare a prăbuşirii tavanului de pe hol, elevii aceste unităţi vor urma cursurile la Şcoala nr. 127. (...) Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a solicitat ca, printr-o decizie administrativă luată la nivelul municipiului Bucureşti, să se asigura transportul elevilor ărin înfiinţarea unei şinii de transport, pe traseul între Şcoala Generală nr. 141, situată pe strada Amurgului nr. 35, Sector 5, şi Şcoala Gimnazială nr. 127, situată pe str. Munţii Carpaţi, nr. 72, Sector 5", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Potrivit proiectului, RATB va pune la dispoziţie patru autobuze. Prima plecare de la Şcoala 141 se va face la 6.30, iar ultima la 20.16.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că va lansa un proiect pilot prin care elevii unităţilor şcolare din Bucureşti să fie duşi la şcoală cu transportul local.

Citeşte şi ANUL ŞCOLAR 2017 - 2018. Proiect pilot al Primăriei Capitalei: Elevii vor fi duşi la şcoală cu autobuzele RATB

"Împreună cu Poliţia Capitalei, cu Brigada Rutieră, cu Poliţia Locală, cu Poliţiile de sectoare, încercăm să găsim soluţii pentru aglomeraţia care se creează dimineaţa în zonele şcolilor, să împrumutăm modele de bune practici din occident. De aceea, vom demara în scurt timp, prin RATB şi Proedus, un proiect pilot prin care elevii să fie transportaţi la şcoală cu atutobuzul, cu transportul local, iar părinţii să nu mai meargă către şcoală în număr de zeci, sute", a declarat Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului pentru pregătirea anului şcolar, organizat marţi la Primăria Capitalei.

Firea a precizat că proiectul se va desfăşura în Sectorul 5, pentru elevii de la Şcoala nr. 141, care vor învaţa la Şcoala nr. 127 în perioada lucrărilor de demolare şi reconstrucţie a Şcolii 141.

Potrivit primarului, elevii din clasele V-VIII vor fi transportaţi la şcoală cu patru autobuze, iar pentru elevii din clasele 0-IV va fi cerut acordul părinţilor. "

Etichete: elevi București, ratb elevi, ratb scoala, şcoală

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE