RATB vrea să introducă plata cu CARD BANCAR pe mai multe liniiRegia Autonomă de Transport București intenționează să pună în practică un proiect pilot de plată cu card bancar pe liniile 41, 104, 780 și 783, prin dotarea vehiculelor de transport în comun cu câte un validator mixt la prima ușă în locul validatorului clasic existent și dotarea cu un sistem de comunicare a datelor privind validarea cu carduri bancare contactless.

RATB vrea sa introduca plata cu CARD BANCAR pe mai multe linii
RATB vrea să introducă plata cu CARD BANCAR pe mai multe linii

Astfel, potrivit datelor RATB, realizatorul proiectului pilot va dota un număr de 119 vehicule de transport, din care 61 pe linia 41 și 36 pe linia 104, informează profit.ro.

Linia 41 ocupă prima poziție în privința numărului de sancțiuni aplicate de controlorii RATB. Astfel, în 2015, angajații transportatorului au sancționat cu proces-verbal de contravenție 4.294 de calători fără bilet sau abonament, dintr-un total de 52.722 de contravenienți.

De asemenea, 6.007 persoane au plătit pe loc suprataxa atunci când au călătorit fără bilet cu tramvaiele liniei 41, dintr-un total de 75.062, în 2015.

Pe locurile 2 și 3 se află liniile 32 și 1.

Potrivit documentației proiectului, prestatorul va pune la dispoziția RATB, pe costurile sale, toată infrastructura necesară (echipamentele și aplicațiile software), respectiv validatoarele contactless cu POS încorporat (suport pentru tranzacții EMV) și va suporta costurile de realizare a proiectelor de instalare și costurile de montaj ale sistemului pe vehiculele de transport în comun.

Prestatorul va transfera către RATB sumele încasate din validările efectuate cu carduri bancare, în maxim 48 de ore de la înregistrarea tranzacției, cu comision zero.

Ofertele pot fi depuse până la data de 5 august 2016, inclusiv.

În anul 2015, RATB a încasat din vânzarea de titluri de călătorie și carduri contactless suma de 177,76 milioane de lei, de la 186,1 milioane de lei în urmă cu un an.

În luna mai a acestui an, RATB a reintrodus serviciul de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport în comun prin SMS la numărul 7458, disponibil în rețelele de telefonie mobilă.

Etichete: card bancar, carduri bancare contactless, plata ratb, RATB

0/1 COMENTARII
Traficul
01 Aug 07:51
+0
VOTURI
-0
Pai cum mai dragilor cu card bancar, nu era vorba ca o sa fie gratis? Mai bine le bagati la toti cipuri in degetul din mijloc daca vreti sa strangeti bani!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h