RATB vrea să introducă titluri noi de călătorie și abonamente pe trei luni pentru studențiRegia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) doreşte schimbarea sistemului tarifar al mijloacelor de transport în comun prin introducerea unor titluri de călătorie noi, dar și prin modificarea abonamentele pentru studenți, astfel încât acestea să se facă pe trei luni.

In loc de calatoria RATB taxata cu 1,3 lei, am putea avea posibilitatea de a calatorie o ora intreaga cu 2,5 lei
In loc de calatoria RATB taxata cu 1,3 lei, am putea avea posibilitatea de a calatorie o ora intreaga cu 2,5 lei
Foto: enational.ro

În locul călătoriei unice de 1,3 lei, directorul RATB, Adrian Câmpurean, a declarat pentru Rtv.net că dorește introducerea unei cartele valabile timp de o oră pe orice mijloc de transport în comun de suprafaţă. Aceasta cartelă ar urma să coste 2,5 lei.

"Am putea înlocui tichetul de o călătorie care costă 1,3 lei cu un tichet valabil timp de o oră cu care poţi să călătoreşti cu orice tip de mijloc de transport în comun de suprafaţă. Asta ar însemna o scădere pe călătorie şi ar fi mai atractiv pentru călători şi ar reduce în felul acesta călătoria clandestină", a explicat acesta.

RATB doreşte introducerea abonamentelor pe trei luni pentru studenţi şi elevi, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să meargă lunar la centrul de emitere a titlurilor de călătorie. Pentru pensionari, Regia dorește introducerea unor carduri personalizate de călătorie.

"Avem în vedere şi acordarea de carduri pensionarilor valabile mai multe luni, cu fotografie personalizată. Asta ne-ar permite să ştim exact câţi pensionari călătoresc cu mijloacele de transport în comun pentru că ei ar fi obligaţi să valideze cardul. În felul acesta subvenţia pe care o plăteşte Primăria pentru ei ar fi corectă, nu din burtă", a declarat şeful RATB.

Directorul a adăugat că previziunea bugetară pe care RATB a făcut-o pentru anul 2013 nu este bazată pe o modificare de plan tarifar, care să crească prețul biletelor, ci pe această modificare de plan tarifar, care ar creşte veniturile.

 

Etichete: RATB

0/1 COMENTARII
Pieptea
09 apr 17:55
+0
VOTURI
-0
IN LOCUL calatoriei unice de 1,3 lei se va INTRODUCE cartela de o ora, in valoare de 2,5 lei. Si asta nu e scumpire ???

"Bucurestenii nu circula doar o calatorie". Serios, domnu' consilier PNL cu Audi la scara? Pe baza caror date va bazati afirmatiile? Aveti date concrete care sa spuna ca fiecare bucurestean merge DE FIECARE DATA cu CEL PUTIN doua mijloace de transport in comun?

Nu va mai satura Dumnezeu de furat, striga-va-r popa numele in biserica!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE