RAZIE a Poliţiei Capitalei, în târgurile şi pieţele din cartierele Vitan, Militari şi CrângaşiPeste 50 de poliţişti bucureşteni acţionează, duminică dimineaţă, în târgurile şi pieţele din zonele Vitan, Iuliu Maniu şi Crângaşi. Raziile din această dimineaţă au ca scop prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

RAZIE a Politiei Capitalei, in targuri si piete
RAZIE a Poliţiei Capitalei, în târguri şi pieţe
Foto: debanat.ro

Acţiunea are drept scop prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilegal precum şi a combaterii fenomenului infracţional, principalele obiective fiind:

prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului cu produse contrafăcute
prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, a comerţului ilicit (produse din tutun, articole pirotehnice)
depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii, precum şi a celor care încalcă prevederile legale
depistarea „parcatorilor" de ocazie, a cerşetorilor, a persoanelor care efectuează acte de comerţ stradal ambulant, a altor persoane care prin activitatea ori comportamentul lor, afectează climatul general de ordine şi siguranţă publică, prin desfăşurarea de activităţi specifice, urmărindu-se aplicarea de sancţiuni legale şi confiscarea bunurilor care fac obiectul contravenţiei, precum şi a dispozitivelor cu care se blochează locurile de parcare
prinderea şi încarcerarea persoanelor urmărite care se sustrag arestării preventive, executării pedepsei închisorii sau faţă de care au fost emise mandate europene de arestare la solicitarea altor state
identificarea persoanelor care nu au drept de şedere pe terioriul României
prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere comerţului cu produse alimentare.

Acţiunea se înscrie în planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de linişte publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri.

Acţiunea nu este una singulară. Sâmbătă, peste 110 poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat în pieţele din zonele Obor, Trapezului, Delfinului, Valea Cascadelor, Moghioroş şi 1 Decembrie din sectoarele 2, 3 şi 6 al Capitalei.

Etichete: pieţe Bucureşti, razie poliţişti

0/1 COMENTARII
Cris
13 Dec 10:04
+0
VOTURI
-0
"depistarea parcatorilor de ocazie"... Pana acum Politia a dormit pe ea in aceasta problema. E plin Bucurestiul de parcagii ilegali si Politia s-a trezit abia acum.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h