Razie la taximetriştii de la gară: Ce le-a spus poliţiştilor cel mai sincer taximetrist. VIDEOPoliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei şi inspectori de la Registrul Auto Român au demarat, joi dimineaţă, o razie la taximetriştii care operează la Gara de Nord. În timpul controlului, oamenii legii au depistat şi un taximetrist "pirat" care a recunoscut cu nonşalanţă că face ilegal taximetrie.

UPDATE: În urma acțiunii de joi au fost sancționați 23 de taximetriști pentru diferite abateri la regimul de transport persoane în regim taxi. Valoare totală a sancțiunilor se ridică la 11.800 lei. În urma raziei, s-au reţinut opt certificate de înmatriculare reținute. De asemenea, în cazul unuia dintre taximetrişti s-a dispus suspendarea dreptului de a folosi un autoturism pe şase luni.

În timpul controlului, oamenii legii au depistat mai mulţi taximetrişti "pirat". Printre ei se află şi un taximetrist, care a recunoscut cu nonşalanţă că practică ilegal taximetria. Bărbatul a spus şi că nu intenţionează să plătească amenzile.

Acţiunea a avut ca scop identificarea şi sancţionarea acelor conducătorii de autovehicule care nu respectă prevederile legale privind regimul de persoane în regim taxi. Oamenii legii au verificat documentele taximetriştilor şi au controlat integral starea tehnică a maşinilor, incluzând direcţie, suspensie, noxe şi lumini. Controalele au început în jurul orei 9.00.

"Această acţiune are ca scop verificarea transportului de persoane în regim taxi. Au fost depistaţi mai mulţi taximetrişti cu nereguli. Printre ei se numără şi un tânăr care practica activitatea de taximetrie fără a avea vreun drept, iar în cauză s-a dispus suspendarea dreptului de a folosi autoturismul pe o perioadă de şase luni şi o sancţiune contravenţională de 1.000 lei. Cu ajutorul colegilor de la Registrul Auto Român au fost depistaţi şi taximetrişti care circulau cu defecţiuni majore la sistemul de frânare, de iluminare, astfel că era pusă în pericol integritatea corporală şi siguranţa clienţilor. Legea taximetriei prevede sancţiuni de la 1.000 la 5.000 lei", a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Oamenii legii au oprit mai multe taxiuri care prezentau probleme tehnice. "După verificarea tehnică a maşinii am descoperit diverse defecţiuni la sistemul de iluminare şi semnalizare, defecţiuni asupra sistemului de rulare, anvelope uzate sau cu profil diferit pe aceeaşi axă, la suspensii am mai găsit câte un pivot care prezenta joc. Am avut şi un taxi care avea un cap de bară cu joc, nu foarte mare, dar nu e în regulă să aibă joc capul de bară. Au mai fost câteva autoturisme care au depăşit şi norma admisă a noxelor. La capul de bară e o problemă la sistemul de direcţie şi există pericol de accident", a declarat Leonida Dobrescu, inspector Control Tehnic în Trafic RAR.

De asemenea, au fost depistate şi mai multe taxiuri "pirat", din care trei în mai puţin de 10 minute.

"În doar câteva minute au fost depistaţi mai mulţi conducători auto care nu aveau niciun act care să ateste că pot exercita această meserie, astfel că putem spune că erau taximetrişti "pirat", întrucât nu aveau nici licenţă pentru a desfăşura această activitate. Au fost depistate şi taxiuri care aveau o stare tehnică defavorabilă, caroseria era grav avariată, aveau portierele îndoite, probleme la sistemele de fânare, la sistemele de iluminat, nu funcţionau farurile la unele dintre ele. Conducătorii autoturismelor verificate au fost sancţionaţi cu amenzi de până la 5.000 lei, maximul prevăzut de legea taximetriei, Legea 38", a explicat Andrei Codău.

În timpul controlului a fost depistat şi un tânăr care practica taximetria fără licenţă şi autorizaţie. Acestuia i-a fost suspendat certificatul de înmatriculare al maşinii pe 6 luni, i s-au reţinut plăcuţele de înmatriculare, fiind, de asemenea, amendat. Sancţiunea in acest caz este de minim 1.000 lei şi poate ajunge la 5.000 lei

Totodată, în urma controlului RAR, s-a stabilit că maşina lui prezenta numeroase deficienţe şi punea în pericol siguranţa pasagerilor şi a celorlalţi participanţi la trafic. Tânărul a mai primit o amendă, cuprinsă între 1.000 si 5.000 lei- pentru intervenţii asupra aparatului de taxat. Practic, el făcuse mai multe curse, care erau anulate ulterior pentru bon ca să plătească taxe mult mai mici la stat. Din cursele înregistrate pe bon, trei, cu valori mici de 2 şi 5 lei, figurau pe bon, iar restul figurau doar cu 1,39 lei.

Săptămâna trecută, poliţiştii au verificat taxiurile din zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi. Au fost verificate 743 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 316 de sancţiuni contravenţionale.

Etichete: control poliţişti, razie, taxi gara de nord, taximetrişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h