RAZIE RAR, miercuri, în Târgul VitanInspectorii Registrului Auto Român (RAR) au luat la puricat, miercuri, târgul auto din Vitan.

Miercuri, 29 iulie 2015, a avut loc o descindere în Târgul Vitan, cu target la operatorii economici care comercializează piese auto destinate sistemului de frânare al vehiculelor (plăcuțe de frână, saboți, discuri de frână și tamburi).

"La razie s-a constatat că încă se mai comercializează plăcuțe și discuri de frână neomologate sau neînsoțite de documente care să ateste garanția sau proveniența produselor. De asemenea, mare parte dintre comercianți nu a stiut să răspundă la întrebări privind diferența dintre un produs omologat și unul neomologat.

Inspectorii RAR au fost surprinși să găsească în raft chiar și o piesă care iși așteaptă cumpărătorul de aproximativ 20 de ani, și care, evident, nu mai corespunde standardelor impuse în domeniu de Uniunea Europeană.

Patru echipe de inspectori R.A.R. au controlat 12 societăți comerciale. Operatorii economici la care s-au constatat neconformitățile au fost sanctionați cu amenzi contravenționale cuprinse între 2.000 și 5000 de lei.

Produsele neconforme găsite au fost oprite definitiv de la comercializare. Comercianții au obligația ca în 30 de zile să facă dovada către R.A.R. că au distrus produsele respective", anunţă RAR, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Razia face parte din cadrul strategiei generale privind securitatea rutieră, inspectorii Registrului Auto Român verificând frecvent și constant piața pieselor auto, pentru a elimina de pe piață produsele neconforme care, odată folosite pe vehicule, pot fi cauza unor accidente grave.

"Deși comercializarea pieselor neconforme nu mai este un fenomen în România, datorită controalelor frecvente ale Registrului Auto, totuși încă există pe piață operatori economici care nu respectă prevederile legale", se mai precizează în comunicatul citat.

Etichete: rar, razie, Registrul Auto Român, târg, Vitan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE