RAZII de amploare la taximetriştii din aeroporturi. Peste 700 de şoferi de taxi, amendaţi într-o ziAcţiunile de control asupra taximetrelor aflate în zona aeroporturilor sunt continuate de Poliţia Română. Astfel, într-o singură zi, în zona a 5 aeroporturi internaţionale, poliţiştii au aplicat peste 700 de sancţiuni contravenţionale, în urma activităţilor pentru verificarea legalităţii transportului în regim de taxi.

RAZII de amploare la taximetristii din aeroporturi Peste 700 de soferi de taxi, amendati intr-o zi
RAZII de amploare la taximetriştii din aeroporturi Peste 700 de şoferi de taxi, amendaţi într-o zi

La data de 26 noiembrie a.c., în zona aeroporturilor Henri Coandă Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Bacău şi Iaşi au fost desfăşurate acţiuni pentru verificarea respectării legislaţiei în vigoare referitoare la transportul de persoane în regim de taxi.

Sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de la transporturi şi rutieri au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroport, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate, echipele de control au verificat 1.825 de autovehicule, o societate rent-a-car şi au aplicat 704 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 126.897 de lei, fiind ridicată şi o autorizaţie de funcţionare.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 574 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 90 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 14 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 26 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost retrase 20 certificate de înmatriculate şi reţinute 11 certificate de înmatriculate.

La activităţi au participat şi jandarmi, precum şi specialişti ai Registrului Auto Român și Metrologiei Legale.

Etichete: aeroport, amenzi, amenzi circulaţie, amenzi soferi, razii taximetrişti, taxi, taximetrişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h