Răzvan Sava: Gratuitățile RATB pentru pensionari nu sunt puse in pericolRATB va plăti datoria către ANAF fără să fie afectată gratuitatea oferită pensionarilor, locurile de muncă ale salariaților Regiei sau buna funcționare a acesteia, a declarat vineri, 24 martie, Primarul General, Răzvan Sava. Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de vineri hotărârea prin care RATB va plăti ANAF peste 126 de milioane de lei, reprezentând TVA aferentă gratuităților la transportul în comun, dar consilierii au votat și un amendament care va permite ca în a doua jumătate a anului bugetul Regiei să fie mărit.

RATB va plati datoriile catre ANAF
RATB va plăti datoriile către ANAF

"Soluția a fost discutată și împreună cu liderii de sindicat și cu cei din CGMB: se vor identifica sume, astfel încât la prima rectificare bugetară suma de 126 de milioane (n.r. lei) să fie dată RATB. Acum, noi sprijinim RATB cu 126 de milioane să plătească această sumă, să beneficieze de Ordonanța 44, care spune că, dacă se plătește până la 31 martie 2016 suma de 126 de milioane, putem să beneficiem de o reducere de 111 milioane de lei (din totalul de 237.012.571 lei, n.r.) din datoria care trebuie plătită ANAF, urmare a faptului că nu s-a plătit TVA la gratuități", a spus primarul general interimar, Răzvan Sava.

El a adăugat că, în acest fel, nu se pune problema concedierii angajaților RATB, a reducerii parcului auto și nu există nici riscul renunțării la unele gratuități pentru transport.

"În cei șapte ani de administrație Oprescu, RATB aproape că a fost pus pe butuci. Ce se plătește azi — suma de 126 de milioane — este repararea greșelilor trecutului, care a rezultat în urma nerespectării legii. Vreau să vă asigur că plătim aceste datorii fără să punem în pericol gratuitățile către pensionari, salariații RATB și buna funcționare a RATB", a spus primarul, la ședința CGMB.

Conform amendamentului votat în unanimitate și discutat în Comisia de buget-finanțe: "RATB va cuprinde suma de 126.194.330 lei în bugetul de venituri și cheltuieli (BVC) pe anul 2016 la partea cheltuieli. În partea a doua a anului, activitatea de transport public va fi reanalizată și susținută financiar la parametrii normali, în urma unei rectificări bugetare, în conformitate cu normele și procedurile din UE".

În acest fel, a fost modificat articolul, care prevedea inițial că "subvenția de la bugetul local pentru activitatea de transport înscrisă în BVC pe anul 2016 al RATB nu poate fi mai mare decât subvenția aprobată prin HCGMB 32/2016, în cuantum de 515 milioane lei".

Conform hotărârii adoptate cu 37 de voturi 'pentru' și o abținere, se aprobă plata de către RATB la ANAF a sumei de 126.194.331 lei, în contul TVA datorată pentru gratuități, stabilită suplimentar de ANAF și confirmată prin sentința civilă a Curții de Apel București, în valoare totală de 237.012.571 lei.

RATB va face plata în termenii și condițiile stabilite de OUG 44/2015 astfel: 86.995.331 lei până la 31 martie și diferența de 39.199.000 lei în intervalul 1 aprilie — 30 iunie, dar nu mai târziu de această dată.

Etichete: datorie ratb anaf, RATB, ratb anaf, razvan sava, razvan sava ratb

0/1 COMENTARII
Florin
26 mar 19:36
+0
VOTURI
-0
Sa nu care cumva sa periclitati gratuitatea pentru cele aproximativ 700.000 de fosile comuniste iesite la pensie. Mi se pare culmea tupeului, sa ceri mariri de tarif cand acorzi gratuitate totala pentru peste o jumatate de milion de fosile beshinoase. Sa luam de la tinerii pr0sti si pielea de pe ei si sa dam la stafiditi, ca ei "ie forta" care voteaza. Acesti pensionari comunisti inca ne tin si dupa 26 de ani in comunism. Manca-i-ar viermii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE