Răzvan Sava: S-a încheiat un protocol, astfel încât să nu mai existe probleme în relația RADET-ELCENPrimarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunțat, marți, că i s-a comunicat că RADET și ELCEN au încheiat un protocol, astfel încât să nu mai apară probleme în relația dintre ele.

Razvan Sava
Răzvan Sava

"S-a rezolvat și problema de ieri. Era iarăși acea discuție interminabilă între RADET și ELCEN. Am discutat și cu președintele CA de la RADET. Mi s-a comunicat că s-a încheiat un protocol, astfel încât să nu mai avem niciun fel de probleme în ceea ce privește relația dintre ei. Primăria și-a achitat toate datoriile, e la zi", a spus edilul, prezent la Observatorul Astronomic, întrebat de presă pe acest subiect.

Consiliul de Administrație al Electrocentrale București (ELCEN) a decis, vinerea trecută, respingerea solicitării RADET de a reduce gradul de poprire a conturilor bancare ale regiei de distribuție.

"Decizia de menținere a gradului de poprire la nivelul de 100% a fost determinată de faptul că furnizorii de gaze naturale și servicii auxiliare de transport și distribuție au acționat ELCEN în instanță pentru recuperarea sumei de aproximativ 500 de milioane de lei. Acest deficit a fost cauzat și de neonorarea de către Primăria Municipiului București a plății subvenției aferente trimestrului I al anului 2016, potrivit deconturilor depuse de RADET pentru energia termică livrată populației. Mai mult, Primăria Municipiului București nu a dispus măsurile necesare pentru utilizarea totală a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizând ultima tranșă de 32 de milioane de lei", potrivit unui comunicat al ELCEN.

În urma unei sentințe civile, RADET este obligată să plătească ELCEN suma de 259 de milioane de lei, reprezentând datorii restante conform protocolului încheiat între Primăria București — RADET — ELCEN în 18 decembrie 2008. Totodată, ELCEN deține împotriva RADET București un alt titlu executoriu în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ca urmare a emiterii de către Tribunalul București a ordonanței de plată solicitată de către ELCEN.

Compania Elcen, controlată de către Ministerul Energiei, a acceptat ridicarea parţială a popririi de 100% instituită pe conturile bancare ale RADET, regie deţinută de consiliul general al Capitalei, pentru ca regia să poată plăti salariile angajaţilor, au declarat marţi, pentru news.ro, surse apropiate producătorului de energie, în condiţiile în care vineri conducerea Elcen a decis menţinerea popririi, care risca să blocheze furnizarea de apă caldă pentru sute de mii de locuinţe din Capitală.

RADET este obligată să plătească Elcen 259 de milioane de lei, reprezentând datorii restante conform unui protocolul încheiat între Primăria Bucureşti, RADET şi Elcen în 2008, în urma unei decizii a Tribunalul Bucureşti din mai 2015. În plus, Elcen deţine împotriva RADET un alt titlu executoriu în valoare de 1,5 miliarde de lei. În total, RADET are datorii de peste 3 miliarde de lei către Elcen.

"Acest deficit a fost cauzat şi de neonorarea de către Primăria Municipiului Bucureşti a plăţii subvenţiei aferente trimestrului I al anului 2016, potrivit deconturilor depuse de RADET pentru energia termică livrată populaţiei. Mai mult, Primăria Municipiului Bucureşti nu a dispus măsurile necesare pentru utilizarea totală a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizând ultima tranşă de 32 de milioane de lei", mai arată Elcen.

Noul conflict dintre Elcen şi RADET pune în pericol livrarea de apă caldă pentru sute de mii de bucureşteni.

RADET asigură 72% din necesarul de energie termică al Capitalei, iar 95% dintre consumatori sunt casnici. Regia furnizează căldură şi apă caldă pentru circa 570.000 apartamente, în care locuiesc 1,22 milioane de bucureşteni, potrivit ultimelor date disponibile.

Etichete: Consiliul de Administrație al Electrocentrale București, ELCEN, RADET, razvan sava, scandal radet elcen

0/1 COMENTARII
Hotii care ne conduc
19 apr 21:29
+0
VOTURI
-0
"Noul conflict" dintre Elcen şi RADET nu pune in pericol nimic decat salariatii amarasteni care-si iau banii cu 5 zile intirziere. Totul e un JOC POLITIC bine regizat de catre Conducere in cardasie cu Sindicatul. Se folosesc de noi ca sa dea bine inainte de alegeri.
Toata conducerea RADET Bucuresti e numita politic. Acum sunt la rind lipitorile de la PNL, insa in ultimii 15 ani s-au perindat toate partidele. indiferent de culoarea politica, toti au fost PARAZITI INCOMPETENTI.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE