RCS&RDS, amendată cu 10.000 de lei de ANCOM pentru că a refuzat portarea unor numere de telefonRCS&RDS, operator controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a fost amendat luna trecută, cu 10.000 de lei, de către autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) pentru că a refuzat portarea pe cartelă în propria reţea a unui număr de telefonie mobilă care funcţiona pe bază de abonament într-o altă reţea.

RCS&RDS, amendata cu 10.000 de lei de ANCOM pentru ca a refuzat portarea unor numere de telefon (Foto fanatik.ro)
RCS&RDS, amendată cu 10.000 de lei de ANCOM pentru că a refuzat portarea unor numere de telefon (Foto fanatik.ro)

Daca nu-si va revizui aceasta practica ilegala, RCS&RDS risca sa primeasca amenzi mai mari in perioada urmatoare.

„In urma sesizarilor primite de ANCOM, inspectorii Autoritatii au demarat o actiune de control si au constatat ca operatorul refuza portarea unui numar care functionase pe baza de abonament intr-o alta retea catre reteaua RCS & RDS pe cartela preplatita, ceea ce reprezinta o incalcare a drepturilor utilizatorilor si se sanctioneaza contraventional", a declarat joi Cristin Popa, Director Executiv ANCOM, conform Hotnews. 

Practic, inspectorii ANCOM au verificat plangerea utilizatorului si au constatat o practica ilegala - RCS&RDS refuza portarea inn reteaua sa pe cartela a unor numere care anterior functionau pe baza de abonament in alte retele.

Operatorul va trebui sa-si schimbe aceasta practica ilegala pentru a nu risca amenzi mai mari, in cazul unor noi plangeri de la utilizatorii de telefonie mobila sau in urma unor noi controale ANCOM.

Intr-un comunicat de presa transmis joi, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) subliniaza faptul ca utilizatorii de telefonie mobila au dreptul sa isi porteze numarul de telefon dintr-o retea de telefonie in alta, chiar si atunci cand portarea implica trecerea de la abonament (in vechea retea) la cartela preplatita (in noua retea). Conditiile in care se realizeaza portarea sunt stabilite de ANCOM, iar operatorii care refuza portarea unui numar de telefon invocand faptul ca portarea se poate realiza doar daca utilizatorul opteaza pentru un abonament pot fi sanctionati de Autoritate, asa cum s-a intamplat in luna aprilie a acestui an, cand ANCOM a amendat RCS & RDS.

Etichete: amendă, ANCOM, RCS&RDS, refuz portarea unor numere de telefon

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE