Rețetă de mici ca la Cocoșatu - Care este rețeta secretă a celor mai buni mici din București



Rețetă de mici ca la Cocoșatu: Mâncarea tradițională de 1 Mai sunt micii la grătar. Din acest motiv, vă prezentăm rețeta celor mai buni mici din București, micii de la Cocoșatu.

Reteta de mici ca la Cocosatu. Foto B365.ro
Rețetă de mici ca la Cocoșatu. Foto B365.ro

Rețetă de mici ca la Cocoșatu: Mici "Cocoşatu", ingrediente:

- carne de vită
- piper măcinat
- cimbru uscat
- ienibahar
- coriandru
- chimion turcesc
- anis stelat (flori uscate, sub formă de stele)
- bicarbonat de sodiu
- zeamă de lămâie
- ulei
- usturoi.

Rețetă de mici ca la Cocoșatu: Mici "Cocoşatu", mod de preparare:

1. Se fierbe o zeamă de oase de vită cu măduvă
2. Se frământă carnea tocată cu zeama timp de o oră şi se adaugă condimentele şi sucul de lămâie - fără mujdei
3. Se ţine o zi la rece şi apoi se frământă din nou, cu zeamă de usturoi
4. Această compoziţie se mai ţine o zi la rece
5. Abia a treia zi se formează micii
6. Aceştia sunt unşi cu puţin ulei... şi pot fi puşi pe grătar.

Citește și Povestea micilor de Bucureşti care ajung în Ottawa, Bruxelles sau Ierusalim 

Nea Sandu a căpătat, de-a lungul experienţei sale, o dexteritate demnă de invidiat, chiar şi de un master chef. El spune că a reuşit să se adapteze unui ritm de muncă foarte alert în cei 35 de ani de activitate, dintre care 21 petrecuţi la grătar. În tot acest timp, el a îmbunătăţit şi reţeta mititeilor, cărora li s-a dus faima atât de mult încât au ajuns să fie poate cei mai cunoscuţi mici din ţară. ”Totul s-a făcut progresiv. Reţeta s-a perfecţionat în timp. Am căutat, pe cât posibil să oferim produse din ce în ce mai bune. Astfel, am ajuns la concluzia că am creat cei mai competitivi mici. Mititeii sunt făcuţi cu carne de vită şi carne de porc, şi condimente pentru mici, care se găsesc pe toate drumurile. Carnea trebuie să fie foarte proaspătă, iar la noi jarul este făcut numai cu cărbuni de mangan şi este aprins în permanenţă pentru a onora toate comenzile. Nu e un secret, dar felul în care se lucrează la ei şi modul în care lucrează acest colectiv de muncă nu prea se găseşte peste tot. Dacă lucrezi cu dăruire şi cu pasiune, totul iese cum trebuie. Avem o echipă bine formată, care lucrează de ani de zile aici şi ştie bine ce are de făcut”, explică nea Sandu în timp ce pregăteşte comenzile ospătarilor şi pe cele ale clienţilor veniţi să ia mititei la pachet. 

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h