Rețeta unei iubiri de-o viață. 55 de cupluri din Sectorul 4 au sărbătorit Nunta de Aur. FOTOLa cea de-a XXI-a ediție a "NUNȚII DE AUR" organizate miercuri, la „Restaurantul Dineș" din Parcul Carol, au participat 55 de cupluri care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie. La eveniment a fost prezent primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone care i-a felicitat pe seniorii din Sectorul 4 cu ocazia "Nunții de Aur" și a anunțat că în acest an Primăria Sectorului 4 va iniția pentru prima dată "Revelionul Seniorilor" care să-i reunească pe toți locuitorii sectorului care au sărbătorit Nunta de Aur.

Cuplurile sărbătorite au petrecut miercuri alături de primarul Sectorului 4 la restaurantul Dineș, din Parcul Carol. Sărbătoriții au primit cadouri simbolice, doamnele au primit câte un trandafir, iar domnilor Cristian Popescu-Piedone le-a înmânat diplome de fidelitate care să le amintească de această zi festivă.

"Să trăiți încă mulți ani, să dea Dumnezeu să fiți sănătoși! Suntem la cea de-a XXI-a ediție, avem peste 3500 de cupluri care au sărbătorit alături de noi și inițiem pentru prima dată, pentru că acum avem o infrastructură: cele două săli de sport, Sala de Sport și Sala Jocurilor de Iarnă din Orășelul Copiilor, o megapetrecere doar cu seniorii Sectorului 4. Să facem un Revelion înaintea Revelionului de pe 31 decembrie, cu toate cuplurile care au sărbătorit de-a lungul anilor Nunta de Aur, peste 3500 de cupluri. Un Revelion al Seniorilor să întâmpinăm anul 2015 mai voioși, mai sănătoși și să uităm de griji. Acum am intrat și eu în rândul dvs. ca proaspăt bunic, Nunta de Argint am făcut-o și eu, o să ajung și eu la Nunta de Aur dacă Dumnezeu va dori acest lucru. Visul de a ține un nepot în brațe îți schimbă viața radical, te motivează și îți aduce aminte de tot ce ai trăit până în prezent", le-a urat primarul Cristian Popescu-Piedone cuplurilor sărbătorite.

Poveștile cuplurilor care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie sunt foarte diferite, dar toate au un numitor comun: iubirea și respectul.

"Căsnicia începe prin dragoste și continuă prin respect", spune dnul Vasile Nuțu. Căsnicia lor a început la numai 3 săptămâni de când s-au cunoscut pentru prima dată. Ea avea 17 ani, iar el 21 și au ajuns să-și omagieze Nunta de Aur alături de familia pe care au construit-o prin iubire, răbdare și înțelegere.

Seniorii au împărtășit din înțelepciunea unei căsnicii de aur și au spus că principalele ingrediente pentru o iubire de-o viață sunt "Respectul, buna înțelegere, bunul simț, toleranța și, nu în ultimul rând, iertarea".

Soții Piriș Teodor și Verginia și-au clădit căsnicia prin "Iubire, înțelegere și iertare". "Dacă iubești, trebuie să știi să și ierți", spune dnul Teodor Piriș. În '64 când cei doi s-au cunoscut chiar în tren, tânăra era deja pețită. "Mama a vrut să mă căsătorească cu un băiat mai bogat, dar am fugit de la nuntă și m-am dus la Reșița să-l caut pe Teodor. Aveam doar adresa lui și am avut mare noroc, conductorul trenului era de acolo și m-a dus personal la viitorul meu soț", povestește dna Verginia.

La eveniment au fost prezente și două cupluri care au sărbătorit 60 de ani de căsnicie - Nunta de Smarald.

"Ne-am cunoscut într-o sală de sport, amândoi eram arbitri de atletism și era un eveniment la care eu trebuia să prezint ceva, eu aveam 24 de ani, iar el 27, n-am crezut că o să ajungem la 50 de ani de căsnicie, dar am trecut prin toate cu răbdare. Greutățile din viață pot fi învinse doar dacă ambii soți își doresc să găsească soluția. Chiar și acum nutrim aceleași sentimente ca la început și acum mă întreabă dacă am nevoie de ajutor în bucătărie, mă ajută cu sacoșele de la piață și este atent cu mine", mărturisește dna Ileana Georgescu, care sărbătorește 60 de ani de căsnicie.

Aflată la cea de-a XXI-a ediție "NUNTA DE AUR" este un eveniment de tradiție în Sectorul 4. Din 2008 până în prezent "Nunta de aur" a reunit aproximativ 3500 de cupluri care au omagiat 50 de ani de căsnicie.

Etichete: 50 de ani de căsătorie, 50 de ani de căsnicie, Cristian Popescu Piedone, cupluri de aur, nunta de aur, Parcul Carol, restaurantul dines, Sectorul 4

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h