REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Încă 150 de blocuri din Sectorul 4 vor fi reabilitate în 2015REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a anunțat luni, 17 noiembrie, că programul pentru reabilitarea termică a imobilelor de locuințe din Sectorul 4 continuă datorită unui contract de împrumut rambursabil de la Banca Europeană de Investiții. Astfel, potrivit edilului, încă 150 de blocuri vor fi anvelopate termic, lucrările urmând să înceapă în luna martie a anului viitor.

REABILITARE TERMICA BUCUREȘTI. Inca 150 de blocuri din Sectorul 4 vor fi reabilitate in 2015
REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Încă 150 de blocuri din Sectorul 4 vor fi reabilitate în 2015
Foto: facebook/ Cristian Popescu-Piedone

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI.  "Sunt bucuros să vă informez că în data de 10 octombrie 2014 a fost semnat contractul de împrumut rambursabil cu Banca Europeană de Investiții în valoare de 22.470.000 de euro. Suma reprezintă 75% din valoarea programului de reabilitare termică al Primăriei Sectorului 4 pentru perioada 2014-2017", a anunțat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI.  În cadrul programului multianual privind creşterea performanţelor energetice a blocurilor de locuințe în perioada 2012-2017, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi-a propus continuarea şi realizarea termoizolării a încă 150 de blocuri, programul urmând să cuprindă în total un număr de 300 de imobile ce vor fi realizate în perioada amintită, lucrările demarând în luna martie 2015, după trecerea perioadei de iarnă.

Lista cu imobilele ce urmează a fi reabilitate va fi publicată începând cu lunile ianuarie/februarie 2015.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI.  "Până la această dată direcția de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 4 va contacta Asociațiile de proprietari care au depus solicitări în acest sens pentru imobile și pentru care a fost întocmit Auditul Energetic și documentația de avizare, în vederea semnării noilor contracte de mandat și a documentelor aferente în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 90/2014 privind cota de cofinanțare a programului de către asociațiile de proprietari. Astfel, conform legii, cofinanțarea suportată de cetățeni este în valoare de 20% din valoarea lucrărilor privind reabilitarea termică a imobilului", a mai anunțat Piedone pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Cum se recuperează banii de REABILITARE TERMICĂ de la cetățeni,în Sectorul 4. Cum se va calcula taxa 

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Întrebat de locuitorii sectorului cum se va efectua co-plata asociațiilor de proprietari, Cristian Popescu-Piedone a mai precizat că "această cotă de 20% se va plăti prin Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4, de către fiecare proprietar în parte, fiind variabilă, în funcție de lucrările executate, și însumând aproximativ 100 de Euro/an, pe durata a 10 ani, ceea ce înseamnă că suma totală nu poate depăși în niciun caz 1.000 de Euro!

Deci, mai puțin se poate, în funcție de auditul fiecărui bloc, mai mult, în niciun caz! În ceea ce privește culoarea fiecărui bloc, vă informez că am dispus ca aceasta să fie stabilită, pentru fiecare asociație în parte, în cadrul adunării generale a asociației de proprietari."

Etichete: asociaţii de proprietari, Banca Europeană de Investiţii, BEI, Cristian Popescu-Piedone, reabilitare termica Bucuresti, reabilitare termica Sectorul 4, Sectorul 4

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE