REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Negoiță se împrumută cu 97 mil. euro pentru a reabilita 505 blocuriREABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Consilierii locali ai Sectorului 3 au aprobat în ședința din 28 noiembrie suplimentarea creditului contractat de la Banca Europeană de Investiții (BEI) în luna martie cu încă 37 milioane de euro, împrumutul ajungând astfel la 97 milioane de euro. Inițial, Primăria Sectorului 3 se împrumutase de la BEI cu 60.000.000 de euro pentru o perioadă de până la 20 de ani în vederea asigurării finanțării și/sau cofinanțării cheltuielilor pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din sector.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Primăria Sectorului 3 a împrumutat 97 milioane de euro de la BEI pentru reabilitarea termică a blocurilor din sector, prioritate zero a mandatului edilului Robert Negoiță. Creditul de la Banca Europeană de Investiții, care însuma inițial 60 milioane de euro a fost suplimentat cu încă 37 de milioane în ședința ordinară din 28.11.2014.

Creditul extern de la BEI, precum și alte credite interne contractate de Primăria Sectorului 3, sunt dedicate finanțării și/sau cofinanțării cheltuielilor pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din sector.

Primarul Sectorului 3, social-democratul Robert Negoiță, amanetează viitorul locuitorilor din sector contractând împrumuturi peste împrumuturi pentru reabilitarea termică a blocurilor. Detalii aici.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Reamintim că la începutul lunii noiembrie, Primăria Sectorului 3 a contractat un împrumut în valoare de 100.000.000 lei de pe piața internă, de la ING Bank N.V. Amsterdam (Sucursala București) și a mai lansat o licitație, încă în desfășurare, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru un alt împrumut tot în valoare de 100 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Primăria Sectorului 3 s-a împrumutat cu 100 milioane de lei pentru a REABILITA TERMIC blocurile

Mai mult, deși creditul a fost contractat pentru reabilitarea termică a blocurilor, Consiliul Local are dreptul să modifice obiectivele de investiții fără acordul prealabil al băncii, se menționează în contract. "În funcție de prioritățile ulterioare ale Sectorului 3 se pot finanța și alte obiective de investiții în infrastructura sectorului, în unitățile școlare, parcuri etc.".

Astfel, pe lista obiectivelor care se finanțează din creditele pentru reabilitare termică apar și lucrările controversate ale primarului Negoiță precum cea a unui foișor de 136.000 de euro din parcul Titan sau cea a unui turn de semnalizare cât un bloc cu 10 etaje la intrarea în Sectorul 3 care ar costa aproximativ 138.000 de euro.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Autoritățile locale arată în hotărârea aprobată de consilierii locali în data de 28 noiembrie că împrumutul de la BEI va fi folosit pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare termică a unui număr de 505 blocuri de locuințe. Lista cu cele 505 blocuri sunt prezentate în anexa 1 a hotărârii de consiliu.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI.LISTA COMPLETĂ A BLOCURILOR CE VOR FI REABILITATE TERMIC POATE FI CONSULTATĂ AICI.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Suplimentarea creditului cu încă 37 milioane de euro este motivată de autorități prin faptul că tot mai mulți cetățeni depun cereri de reabilitare termică prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

CITEȘTE ȘI: Noi blocuri incluse în programul de REABILITARE TERMICĂ în București.LISTA BLOCURILOR din Sectorul 3

"Dat fiind faptul că urmează a fi lansată următoarea etapă a Programului Operațional Regional 2014-2020, tot mai mulți cetățeni solicită intrarea în programul sus-menționat. Pentru implementarea cu succes a reabilitării termice a blocurilor de locuințe în Sectorul 3, aferente primelor etape, în vederea evitării dublei transmiteri a documentelor, este nevoie de a suplimenta valoarea inițială a creditului solicitat de la BEI (60.000.000 euro) la 97.000.000 euro (echivalentul a 430.893.400 lei)", se arată în raportul de specialitate ce însoțește hotărârea.

Etichete: anvelopare blocuri sector 3, Banca Europeană de Investiţii, BEI, reabilitare termica Bucuresti, realitatea, robert negoita, Sectorul 3

0/3 COMENTARII
caine
06 dec 17:51
+0
VOTURI
-0
de ce nu se schimba si tevile de caldura din INTERIORUL blocului ? nimeni nu s-a gandit si la treaba asta? mie mi se par f. omportante
elena
06 dec 12:47
+0
VOTURI
-0
Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa.
Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email elenaoituz@yahoo.com
vlad
05 dec 10:52
+0
VOTURI
-0
100 milioane de euro inseamna 10% din bugetul Primarie Generale, este ENORM!!! Simte ca nu o sa mai fie ales si nenoroceste pe oricine o sa-i urmeze??? Ce nebunie, nu-l poate opri nimeni??? Deja e o disperare cu reabilitarea asta termica, desi sunt chestii mai importante de facut.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE