Reabilitare termică redusă la unele blocuri din Capitală. VEZI DE CERitmul de lucru la unele şantiere deschise la reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe a fost încetinit, anunţă autorităţile locale. 

180 de blocuri din Sectorul 3 au fost reabilitate, iar la inca 200 de imobile va incepe procesul de reabilitare din 2013. In total exista 2.800 de blocuri in Sectorul 3 al Capitalei
180 de blocuri din Sectorul 3 au fost reabilitate, iar la încă 200 de imobile va începe procesul de reabilitare din 2013. În total există 2.800 de blocuri în Sectorul 3 al Capitalei

Astfel, Primăria Sectorului 6 a anunţat că, din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile, ritmul de lucru al muncitorilor pe şantierele deschise de reabilitare termică a blocurilor a fost încetinit. 

"În urma discuţiilor purtate cu şefii şantierelor, am decis ca în zilele în care temperatura depăşeste 30 grade Celsius, programul de lucru pe şantiere să fie redus pentru a preveni accidentele de muncă ce-i pot afecta pe cei aproape 1000 de muncitori implicaţi în procesul de reabilitare termică. Temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă cauzează şi probleme tehnice precum scăderea aderenţei materialelor utilizate în procesul de execuţie a lucrărilor. Această decizie nu înseamnă că lucrările vor fi oprite, ci este o măsură luată atât pentru siguranţa muncitorilor, cât şi a cetăţenilor", a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Conform sursei citate, în prezent se lucrează la reabilitarea termică a unui număr de 217 blocuri din 1.770 de blocuri existente în Sectorul 6. 

În ultimele două luni, ritmul de lucru pe şantierele deschise de reabilitarea termică a blocurilor a fost de asemenea încetinit datorită faptului că firmele de anvelopare nu au fost plătite la timp de primărie, potrivit edilului Sectorului 6. 

"Pe perioada campaniei electorale şi în precampanie nu prea s-au făcut plăţi. Primul lucru a fost să discut cu constructorii şi să îi asigur că îşi vor primi banii. Plăţile restante au fost deja făcute", a explicat Mănescu. 

Potrivit consilierului primarului, Sorin Dina, până în prezent au fost primite cereri de recepţie a lucrărilor de reabilitare termică pentru un număr de 91 de blocuri, până la sfârşitul anului urmând să fie finalizate lucrările pentru aproximativ 300 de blocuri în total.

Cele trei contracte subsecvente atribuite pentru lucrările de reabilitare termică a unui număr de 272 de blocuri din Sectorul 6 se ridică la suma de 600 milioane de lei. Fostul primar, Cristian Poteraş, a fost acizat în repetate rânduri că umflă preţurile de anvelopare a locuinţelor, cel mai mare tun fiind de 15.000 de euro pentru un singur apartament, după cum B365.ro a scris aici

Etichete: anvelopare, caniculă, lucrări, rareş mănescu, reabilitare termică, şantier, Sectorul 6

0/2 COMENTARII
luiza vasile
17 iul 13:38
+0
VOTURI
-0
Hai sa fim seriosi!!! Reabilitarea termica a fost sistata dar nu din cauza conditiilor meteo nefavorabile, asa cum sustine primarul sectorului 6, Rares Manescu.Banii au o alta destinatie, cea politica, mai exact fondurile destinate blocurilor din sectorul 6 vor fi folositi in scopuri electorale....rusine
ioana
16 iul 23:51
+0
VOTURI
-0
Acum au gasit si scuza. Normal ca nu se mai lucraza deoarece temperaturile sunt prea mari, sau defapt nu se mai lucreaza pentru ca este Sectorul 6 si este si a fost condus numai de mafioti. Nu este posibil ca in Sectorul 1 sa se lucreze la capacitate maxima si in Sectorul 6 sa se caute scuze.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE