REACȚIA DIASPOREI la PROTESTELE DIN ȚARĂ: Politicienilor le e mai frică de vot decât de glonț!ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI, PROTESTE VOT DIASPORA. Românii din Statele Unite mulțumesc românilor din România care în număr de zeci de mii au protestat în marile orașe ale țării pentru ca Guvernul să asigure accesului la vot pentru românii din diasporă.

Ce spun ambasadorii din Marea Britanie si Germania despre organizarea alegerilor din diaspora
Ce spun ambasadorii din Marea Britanie și Germania despre organizarea alegerilor din diaspora
Foto: realitatea.net

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI, PROTESTE VOT DIASPORA. Romanian Community Coalition, cunoscuta si sub numele de "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei", co-initiatoare a prezentei scrisori este cea mai larga organizatie a romanilor din Statele Unite infiintata cu scopul de a oferi o voce comunitatii romanesti, a intari relatia dintre Romania si Statele Unite si de a sprijini lupta impotriva coruptiei din Romania a transmis o scrisoare românilor din țară care au protestat pentru dreptul la vot, potrivit realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: Câte secții de vot sunt în DIASPORA. UNDE VOTEZI în STRĂINĂTATE: LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIASPORA

UNDE VOTEZI în STRĂINĂTATE, ALEGERI TURUL DOI. Numărul secțiilor de votare este același ca în primul tur de scrutin, iar MAE recomandă alegătorilor să încerce să se prezinte la urne cât mai devreme, începând cu ora 7:00 dimineața, pentru a evita aglomerările în anumite intervale de timp. 

DESCARCĂ  DE AICI DECLARAŢIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE PENTRU ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, TURUL II

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE POATE FI DESCĂRCATĂ AICI

HARTA SECȚIILOR DE VOT DIN DIASPORA

 Scrisoarea adresată de Romanian Community Coalition pentru cetățenii de acasă:

"Dragi romani din Romania,

Comunitatile romanesti din Statele Unite va multumesc pentru solidaritatea cu romanii din diaspora pe care ati manifestat-o cu ocazia protestelor din tara, unde ati cerut de la politicieni respect si garantarea unor drepturi fundamentale, cum ar fi dreptul la vot.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI, PROTESTE VOT DIASPORA. Ne-au impresionat pana la lacrimi pancardele cu mesaje de genul "Lasati diaspora sa voteze", "Votul nu e lozinca ci un drept" sau "Vot liber si corect pentru toti".

De la caderea regimului comunist pana in prezent au fost sute de proteste in Romania pentru marirea salariilor, pentru marirea pensiilor ori impotriva guvernului.

Acestea, insa, au fost primele proteste in care s-a cerut garantarea de catre guvern a dreptului fundamental la vot.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI, PROTESTE VOT DIASPORA.Politicienilor le e mai frica de vot decat de glont, a spus Abraham Lincoln. Din acest motiv pe noi vor sa ne opreasca sa votam, iar voua sa va cumpere votul.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL II, EXIT-POLL DIASPORA: Ce am invatat aici este ca atunci cand cetatenii realizeaza puterea care sta in mana lor prin vot, politicienii incep sa tremure si sa asculte. Prin iesirea voastra in strada pentru principii nu doar ca-i veti face pe politicienii romani sa va asculte, dar ati dat sansa lumii intregi sa va sprijine.

Mai mult, protestele voastre au fost primele proteste de la Revolutie cand s-au cerut drepturi pentru altii. Am spune, au fost primele proteste altruiste.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI, PROTESTE VOT DIASPORA. De atatia ani am vazut o clasa politica corupta care s-a preocupat numai de bunastarea propriei gasti in timp ce restul romanilor sufereau in saracie. Acum, insa, am vazut zeci de mii de romani hotarati iesind in strada cu gandul la un viitor mai bun pentru ei si pentru altii. Ce ati facut este un progres enorm pentru Romania!

Prin gestul vostru ati ridicat o natiune ingenunchiata de un grup de politicieni corupti si retrograzi si ati dat speranta pentru milioane de romani ca "se poate".

Desi suntem departe de Romania, inima noastra a ramas mereu acasa, la tara natala si la voi. Dorim o Romanie mai buna si mai prospera ca macar voi sa va puteti realiza in tara daca doriti.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI, PROTESTE VOT DIASPORA. Romania are un potential enorm daca este condusa de oameni responsabili, care isi iubesc tara si neamul. Sta in alegerea noastra, in votul nostru de duminica, cui sa dam carma tarii pentru urmatorii cinci ani.

Credem in puterea de schimbare a votului, de aceea facem sute de kilometri sa putem vota.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI, PROTESTE VOT DIASPORA. Voi in tara sunteti mai multi ca noi, insa, si aveti sectii de votare mai aproape. Iesiti la vot duminica si explicati-le prietenilor si familiei de ce e important sa voteze.

Soarta tarii e in mainile noastre acum. De luni incolo va fi in mainile celui nou ales. Alegeti bine!

Veniti la vot, nu lasati pe altii sa decida pentru voi. Impreuna putem sa ne luam Romania inapoi si sa o ajutam sa prospereze pentru binele tuturor.

Va multumim inca odata pentru solidaritate si va suntem alaturi!".

Etichete: alegeri prezidentiale 2014, EXIT-POLL TURUL DOI, proteste, rezultate exit-poll, secții de vot străinătate, turul II, vot diaspora

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE