REACŢIA Administraţiei Prezidenţiale în cazul nominalizării lui Munteanu la Primăria CapitaleiAdministraţia Prezidenţială a reacţionat, vineri, în cazul nominalizării lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei, precizând că preşedintele Klaus Iohannis nu a propus, nu a susţinut şi nu a impus conducerii PNL candidatura acestuia.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

"Preşedintele României, Klaus Iohannis nu a propus, nu a susţinut şi nu a impus conducerii PNL candidatura domnului Marian Munteanu. Drept urmare, nu este implicat în niciun fel în această nominalizare. Decizia susţinerii domnului Munteanu aparţine exclusiv conducerii PNL în urma evaluărilor interne", a precizat, vineri, Administraţia Prezidenţială, potrivit news.ro.

Precizarea vine în contextul în care au existat speculaţii potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu o delegaţie PNL, înainte de desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat PNL la Bucureşti.

CITEŞTE ŞI Adriana Săftoiu A ACCEPTAT luni să candideze la Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la Munteanu

Marian Munteanu a fost desemnat, marţi, drept candidat al PNL pentru Primăria Generală.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi seară, că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis despre desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al partidului la Primăria Capitalei.

"Şi eu, şi domnul copreşedinte Vasile Blaga l-am informat pe domnul preşedinte despre candidatul la Primărie, dar domnia sa nu este factor de decizie", a spus Gorghiu, la TVR 1.

CITEŞTE ŞI Candidatura lui Marian Munteanu, CONTESTATĂ: "Are simpatii pentru curente de orientare fascistă"

Referitor la desemnarea lui Munteanu pentru Primăria Capitalei, Gorghiu a spus că PNL a făcut aceeaşi "greşeală" şi cu Klaus Iohannis.

"Această «greşeală» fericită am mai făcut-o şi la prezidenţiale. Un om cu profil tehnocrat, un om care nu avea rădăcini în Partidul Naţional Liberal, Klaus Iohannis, a fost luat, introdus în Partidul Naţional Liberal şi, în foarte scurt timp, a ajuns nu doar preşedintele interimar al partidului, ci şi preşedintele României. Tocmai pentru că avea un profil de om potrivit pentru administraţie, respectiv pentru Preşedinţie", a spus Gorghiu.

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL la Primăria Capitalei, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

 

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Klaus Iohannis, Marian Munteanu, PNL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE