Reacția familiei Aurei Ion după raportul privind tragedia din Apuseni: Vom continua demersurileFamilia Aurei Ion a comentat raportul dat publicității de CIAS. Membrii famililei spun că, la data de 20 ianuarie 2014, niciuna dintre instituţiile implicate în eveniment nu a respectat întocmai legile, procedurile, regulamentele în vigoare la acel moment. De asemenea, ei spun că s-a încercat intimidarea avocatului familiei, precum şi destabilizarea activităţii cabinetului acesteia.

Reactia familiei Aurei Ion dupa raportul privind tragedia din Apuseni  Citeste mai mult pe REALITATE
Reacția familiei Aurei Ion după raportul privind tragedia din Apuseni Citeste mai mult pe REALITATE

"Astăzi, 19 octombrie 2015, CIAS a prezentat familiei defunctei Aurelia Ion raportul final al investigaţiei accidentului ce a avut loc la 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni. Urmează ca, în cel mai scurt timp, familia Aureliei Ion să emită un punct de vedere cu privire la conţinutul Raportului emis de către CIAS, precum şi cu privire la numirile făcute la nivelul comisiei de investigaţie a accidentului. Faţă de acestea, familia urmează să solicite Ministerului Transporturilor verificarea membrilor comisiei de investigaţie, mai precis dacă aceştia îndeplineau criteriile impuse de lege pentru a putea efectua investigaţia accidentului.

Familia Aureliei Ion arătă că va continua toate demersurile începute, că ancheta penală trebuie să îşi urmeze cursul firesc pentru stabilirea împrejurărilor accidentului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate. De asemenea, familia, prin avocat, a solicitat Parchetului administrarea mai multor probe, inclusiv efectuarea expertizei tehnice de specialitate.

Citește și RAPORTUL OFICIAL despre accidentul aviatic din Apuseni: Motoarele au înghețat, greutate prea mare 

Familia arată că, la data de 20 ianuarie 2014, niciuna dintre instituţiile implicate în eveniment nu a respectat întocmai legile, procedurile, regulamentele în vigoare la acel moment. De asemenea, mai arătăm că, s-a încercat intimidarea doamnei avocat Laura Beleca, avocatul familiei, precum şi destabilizarea activităţii cabinetului acesteia", preciează un comunicat al familiei Aurei Ion, citat de realitatea.net. 

Rezultatele investigaţiei CIAS au scos la iveală decizii greşite luate de comandantul avionului, Adrian Iovan. Prima dintre ele - decolarea cu o încărcătură mai mare decât cea admisă. A doua - decizia de a continua zborul în condiţii meteorologice nefavorabile.

 

 

Etichete: accident, accident aviatic, Aura Ion, raport

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h