REACŢIA Gabrielei Firea după incidentul din Cişmigiu, unde patru copii şi două femei au fost răniţiPrimarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, consideră inacceptabil că ultima toaletare a copacilor din Parcul Cişmigiu a fost făcută în noiembrie 2015, în condiţiile în care bugetul alocat Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement pentru acest an a fost de 60.700.000 de lei. Firea a reacţionat astfel în urma incidentului de duminică din Cişmigiu, când patru copii şi două femei au fost răniţi după ce o creangă dintr-un copac a căzut.

Gabriela Firea susţine într-un comunicat de presă că va solicita "toaletarea de urgență a copacilor din parcurile bucureștene aflate în administrarea Municipalității".

"Nu voi mai permite repetarea incidentului petrecut aseară în Cișmigiu, care a dus la accidentarea unor copii și a unor părinți. Incidentul de duminică seară din Parcul Cișmigiu demonstrează, încă odată, cum funcționează aparatul administrativ al Capitalei. O creangă s-a desprins dintr-un copac, situat lângă un loc de joacă, și a lovit șase persoane, două femei și patru copii. Un accident ce ar fi putut fi evitat dacă copacii din Parcul Cișmigiu ar fi fost toaletați la timp.

Această sarcină revine angajaților Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement din București, instituție ce se află în administrația Consiliului General al Capitalei.

Cu toate acestea, ultima toaletare a Parcului Cișmigiu a fost în noiembrie 2015. Prin intermediul unui comunicat, ALPAB precizează faptul că nu a avut fonduri necesare pentru reluarea toaletării în același perimetru, în primăvara anului 2016. Asta în condițiile în care bugetul alocat pe 2016 a fost de 60.700.000 lei.

Ca primar general al Capitalei voi solicita Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement toaletarea de urgență a copacilor din parcurile bucureștene aflate în administrarea Municipalității.

De asemenea, voi lua legătura cu toți primarii de sector pentru demararea unei acțiuni la nivelul întregului oraș, astfel încât toate spațiile verzi să fie curățate pentru ca astfel de evenimente neplăcute să fie evitate.

Nu voi admite sub nici o formă ca viața oamenilor să fie pusă în pericol. Parcurile Capitalei trebuie să ofere bucureștenilor momente de liniște, relaxare și bucurie, nu de panică și teamă", susţine Firea.

O creangă desprinsă dintr-un copac a rănit două femei și patru copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Incidentul a avut loc duminică seară, în parcul Cismigiu. 

Etichete: Cişmigiu, copac cazut Cismigiu, copaci Cismigiu, Gabriela Firea

0/5 COMENTARII
Coana Firea
21 iun 10:14
+0
VOTURI
-0
Concret propun taierea tuturor copacilor din Bucuresti (si asa nu mai sunt multi). In felul acesta scapam Bucurestiul de mai multe probleme. Putem deasemenea crea o mare parcare in locul parcului Cismigiu. Sau chiar un mall.
Cris
21 iun 07:44
+0
VOTURI
-0
Toaletarea copacilor inseamna la astia ciuntirea crengilor sanatoase astfel incat un copac sa arate oribil.
Capitala
21 iun 07:35
+0
VOTURI
-0
Da taiati-i ba draqlui de tot, ca ei sunt cauza tuturor releleor in rromanica. Faceti niste locuri de parcare, betoane ceva!
Marian
20 iun 17:45
+0
VOTURI
-0
Eu propun ca la urmatoarea furtuna, doamna Firea sa tina crengile copacilor sa nu se mai rupa. Si asa, rezolva aceasta problema rapid. A uitat sa spuna ca hotul de Oprescu era tot coleg mascat de-al domniei sale. Ea ne crede pe toti cu mintea-n calcaie. Asa cred pesedeii tara asta!
andy
20 iun 16:58
+0
VOTURI
-0
Ati vazut ce inseamna ``toaletare`` in Bucuresti? ``Artistii`` aia cu drujbe mai lasa doar tulpina copacilor ... acum o vor taia si pe aia.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE