Reacţia lui Armand privind intenţia PRIMĂRIEI de a nu mai permite evenimentele stradale în BucureştiIntenția primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a nu mai permite organizarea de evenimente pe străzile din centrul Bucureștiului reprezintă o lovitură dată vieții culturale, apreciază Clotilde Armand, reprezentant USB în Consiliul Local al sectorului 1.

Clotilde Armand
Clotilde Armand

"Pentru doamna Firea nu este suficient că bucureștenii trăiesc într-una dintre cele mai poluate capitale europene, că au parte de foarte puțin spațiu verde (de fapt din ce în ce mai puțin, ca urmare a punerii în aplicare în mod ilegal a proiectelor de betonare atât de dragi primarului PSD al sectorului 3, Robert Negoiță), că în București se construiește haotic și se distruge sistematic patrimoniul arhitectural al orașului sau că sistemul centralizat de termoficare al orașului este aproape falimentar. Doamna primar vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureșteni interzicându-le accesul la evenimentele culturale și sportive stradale care dau farmec vieții orașului și sunt până la urmă un semn de normalitate", a scris reprezentanta USB, pe Facebook.

 

În opinia ei, nu astfel de evenimente strangulează traficul în București, "ci lipsa parcărilor la intrarea în oraș, lipsa unei șosele de centură la nivel de autostradă, absența unui sistem funcțional de management al traficului".

"Fără autorizații eliberate de municipalitate, evenimente precum Street Delivery, Spotlight, Femei pe Mătăsari, concertele de anvergură, maratonul și semi-maratonul de la București, evenimente cu zeci de mii, dacă nu sute de mii de participanți, nu s-ar mai putea organiza", a precizat consilierul local.

Potrivit acesteia, primarul general, "în loc să interzică accesul bucureștenilor la cultură și sport", ar trebui să demareze construcția unei noi săli polivalente sau a unei arene de tenis moderne. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai dorește străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.

"Chiar în acest weekend, circulația din Capitală a fost blocată și asta nu pentru că erau foarte multe mașini în trafic — lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulți în concediu—, ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană", a spus Firea, duminică, la Antena 3.

Potrivit acesteia, există multe zone neexploatate unde pot fi organizate evenimente, un exemplu în acest sens fiind Arena Națională, Romexpo sau parcurile.

Etichete: Clotilde Armand, Gabriela Firea, reactie clotilde armand, reactie gabriela firea, reactie usb

0/5 COMENTARII
Andi
05 iul 09:28
+0
VOTURI
-0
Nu poti sa blochezi in fiecare weekend din vara un bulevard intreg ca sa bata unii mingea acolo. Ar merge daca Bucurestiul ar avea o infrastructura super-dezvoltata cu multe variante viabile de ajuns dintr-o zona intr-alta. Chiar si asa, mi se pare exagerat, atata vreme cat ai parcuri si ditamai terenurile virane....
Secundarul General
05 iul 07:57
+0
VOTURI
-0
Madam, jet inapoi la Paris si lasa-ne. Cultura dupa care plangi nu se face in strada. De faptul ca locurile special amenajate pentru arta si cultura (teatre, cinematografe, sali de spectacole) sunt cu bulina si in paragina totala, te doare fix in c.r. N-am auzit pe vreunul sa zica ceva de teatre, cinematografe, sali de spectacole, muzee, expozitii in campanie, dar sar acum sa muste putin din Firea. 3-1!
xyz
04 iul 21:23
+0
VOTURI
-0
Si eu sunt de acord cu Firea. Deci 2-1. Mancatoarea de melc de ce nu ne spune ca in Paris in luna august parcarea e gratuita pe strazile orasului? Dar nu numai in Paris fi si in alte orase din Franta e la fel. Asta de ce nu ne aminteste madame gurmand?
Gabriel
04 iul 19:20
+0
VOTURI
-0
Armand nu e de acord.Eu sunt de acord.1 - 1.Cui ii pasa?Cine e Armand sa dea solutii?!
Cris
04 iul 14:25
+0
VOTURI
-0
Madame Armand ar trebui sa inteleaga ca Bucurestiul este un targ dezvoltat haotic pe care il poti bloca foarte usor cu evenimente stradale. Nu e Parisul. E suficient sa blochezi o artera importanta si reusesti sa blochezi altele 10.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE