Reacţia lui Dacian Cioloş după ce Iohannis s-a arătat nemulţumit de GuvernPremierul Dacian Cioloş se va întâlni, miercuri, cu preşedintele Klaus Iohannis, întrevederea ce trebuia să aibă loc marţi fiind amânată. 

Dacian Ciolos
Dacian Cioloş

Întâlnirea săptămânală între premierul Dacian Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis au fost reprogramată pentru miercuri, premierul Dacian Cioloş refuzând să comenteze declaraţiile şefului statului potrivit cărora este nemulţumit de Guvern, scrie Mediafax. 

Întâlnirea urma să aibă loc marţi, la ora 10.00, însă a fost amânată.

Întrebat dacă a stabilit o întâlnire cu preşedintele care şi-a exprimat unele nemulţumiri faţă de Guvern, Cioloş a spus : "Am stabilit mâine (miercuri-nr.r) o întâlnire. Dânsul vă poate da răspunsul la acest lucru, nu eu".

Preşedintele, Klaus Iohannis, a declarat într-un discurs ţinut la Timişoara că sunt unele lucruri care îl nemuţumesc la actualul Guvern, însă acest Guvern nu este al lui, iar ''vremea în care preşedintele lua locul premierului a trecut''.

''Vremea în care preşedintele lua locul premierul a trecut. Asta nu înseamnă că, în calitate de mediator, nu voi interveni atunci când e cazul. Am făcut-o, o voi face şi mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstare şi viaţa oamenilor sau bunul mers al ţării. Sunt lucruri care mă nemulţumesc la acest Guvern, dar nu toate se rezolvă pe scena publică. Unii au vorbit despre acest Guvern ca şi cum ar fi al meu. Nu e Guvernul meu! Acest Guvern a fost o soluţie, până la alegerile din toamna acestui an generată de o situaţie de criză şi la care au subscris toate partidele politice. Este Guvernul României. Şi tocmai, în perspectiva acestor alegeri, cred că a venit vremea programelor, a competiţiei şi a asumării politice pe care aştept să le văd de la partidele politice'', a subliniat Iohannis.

Unul dintre subiecte care ar trebui clarificate la întâlnirea premier-preşedinte este propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene. Surse politice au precizat, luni,  că premierul îl va propune pe Cristian Ghinea, în prezent consilier de stat pentru afaceri europene, la Cancelaria premierului.

Etichete: dacian ciolos, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE