Reacția lui Gabriel Oprea, după amenințările Rusiei, privind scutul antirachetăGabriel Oprea, vicepremierul pentru securitate națională a declarat, marți, că "România a făcut un salt extraordinar față de acum 25 de ani, este o țară sigură, generează stabilitate și securitate în regiune". Declarațiile au venit pe fondul amenințărilor de luni ale Rusiei, cu privire la scutul antirachetă.

Reactia lui Gabriel Oprea, dupa amenintarile Rusiei, privind scutul antiracheta
Reacția lui Gabriel Oprea, după amenințările Rusiei, privind scutul antirachetă
Foto: romaniatv.net

"Eu văd un singur lucru: faptul că România a făcut un salt extraordinar față de acum 25 de ani, este o țară sigură, generează stabilitate și securitate în regiune, este apreciată de toți partenerii noștri internaționali. Am fost în SUA, avem cele mai mari garanții de securitate, iar România este membră NATO, în cea mai puternică alianță.

Restul este retorică", a declarat Gabriel Oprea, marți, la Parlament, întrebat cu privire la declarația lui Ulianov, care a cerut guvernelor SUA și României să renunțe la instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 în dispozitivul de apărare antirachetă din România, după cum a relatat luni seara agenția de presă Interfax, informează realitatea.net.

Și Ministerul Afacerilor Externe a emis o reacţie, după declarația lui Mikhail I. Uliyanov‎, director al departamentului de neproliferare și controlul armamentelor din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, făcuta cu prilejul dezbaterilor Comisiei I din cadrul celei de a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU de la New York. Potrivit MAE, poziţia oficialului rus "nu aduce elemente de noutate".

Moscova cere abandonarea planurilor privind amplasarea sistemului american de aparare antiracheta in Romania, a declarat Mikhail Ulyanov, seful Departamentului de neproliferare, dezarmare si controlul armelor din cadrul Ministerului rus de Externe.

Etichete: gabriel oprea, rusia, scut antiracheta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE