Reacția lui Iohannis după exploziile de la Bruxelles: Terorismul a rămas în inima EuropeiPreședintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj în urma exploziilor care au zguduit capitala Belgiei. 

Reactia lui Iohannis dupa exploziile de la Bruxelles: Terorismul a ramas,din pacate,in inima Europei
Reacția lui Iohannis după exploziile de la Bruxelles: Terorismul a rămas,din păcate,în inima Europei

"Exploziile care au avut loc în această dimineață la Bruxelles reprezintă o tragedie cutremurătoare pentru Belgia și pentru întreaga Europă. Transmit condoleanțe și îmi exprim întreaga compasiune față de cei afectați de acest incident, față de poporul și autoritățile belgiene. Terorismul a rămas, din păcate, în inima Europei. Suntem extrem de îngrijorați de atacurile tot mai dese din ultima vreme și, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari și să luptăm cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel", a precizat, marți, președintele Klaus Iohannis, după evenimentele de la Bruxelles. 

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, la rândul său, că este "absolută nevoie" de o unire a forţelor pentru "terminarea acestui flagel al secolului XXI".

"Este o nouă confirmare a faptului că este absolută nevoie ca noi toţi, cei cărora ne sunt scumpe pacea şi prosperitatea şi propăşirea personală să ne unim toate eforturile pentru a lupta cu determinare pentru terminarea acestui flagel al secolului XXI care continuă să schimbe vieţi nevinovate", a declarat ministrul, la ceremonia dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Comănescu a exprimat condoleanţe şi compasiune celor apropiaţi victimelor.

"Vreau (...) să spun cât de terifiat sunt aflând de ceea ce s-a întâmplat acum mai puţin de o oră în capitala Europei, la Bruxelles şi să exprim condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti, compasiune pentru apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa", a spus Comănescu.

Două explozii au fost auzite marți dimineață pe aeroportul internațional din Bruxelles, care a fost închis, potrivit presei belgiene. Aproximativ două ore mai târziu, alte explozii au avut loc și la metroul din capitala Belgiei.

Etichete: Bruxelles, explozii, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE