Reacţia lui Tolontan, după ce Moraru sugerează că tatăl lui a fost general la SecuritateDupă ce Radu Moraru a anunţat că "un jurnalist considerat cool şi deontolog" are ca tată un fost general de Securitate, jurnalistul Cătălin Tolontan anunţă că presupune că cel dintâi se referă la el şi subliniază că tatăl său a fost colonel pe frontiera de la aeroportul Otopeni.

Reactia lui Tolontan, dupa ce Moraru sugereaza ca tatal lui a fost general la Securitate
Reacţia lui Tolontan, după ce Moraru sugerează că tatăl lui a fost general la Securitate
Foto: romaniacurata.ro

Cătălin Tolontan a făcut precizările pe tolo.ro.

"Radu Moraru anunță că va dezvălui cum un jurnalist "considerat cool și deontolog" are drept tată un fost general de Securitate și, prin urmare, este "măciuca Sistemului". De cînd cu ancheta Colectiv și cu filajul de ieri, am așa o presimțire. Poate că Radu Moraru nu se referă la mine, și atunci îmi cer scuze, dar dacă se referă, iacă răspunsul, pe care l-am mai dat, de altfel, în interviuri de-a lungul timpului.

Nu mă consider cool și deontolog. Totuși, deși pe mama mea o cheamă Maria, am un tată biologic.

N-a fost general, ci colonel.

N-a lucrat la Securitate, ci pe frontiera de la aeroportul Otopeni.

Făcea parte din ăia de-i vedeți acum în acvarii și vă cer pașaportul. E adevărat că PCTF (așa se numea atunci controlul de frontieră) a fost mutat prin mai toate organismele militare, de la MI (ministerul de interne) la MApN (ministerul apararii), DSS (departamentul securitatii) sau Grăniceri, dar oamenii de acolo se ocupau tot cu pașapoartele pe frontieră, nu cu altceva.

Povestea s-a încheiat în decembrie 1990, cînd tatăl meu a fost trecut în rezervă pentru că nu a acceptat ca oamenii din subordine să fie pedepsiți pentru că-l lăsaseră pe Regele Mihai să treacă legal frontiera, ceea ce Guvernul de atunci permisese și apoi retrăsese.

Și, cum Guvernul trebuia să justifice expulzarea Regelui, s-a socotit că unii trebuie sacrificați. El n-a acceptat ca oamenii săi, care acționaseră legal, să și-o fure, că era absurdă varianta oficială că regele a forțat frontiera fugind cu valizele printre gherete și fiind apoi prins pe autostrada București-Pitești, și atunci l-au dat pe tata afară.

După 25 de ani, încă mă mîndresc cu gestul său.

Eu eram regalist dinainte, așa că nu i-am zis decît: "Ai văzut?".

Acum, complet separat de cazul concret, indiferent despre cine e vorba, să încerci stigmatizarea oricui pentru familia, locul sau țara unde s-a născut e o chestie din alte timpuri. Sau e proba că investigația Colectiv a ajuns undeva unde nimeni nu se aștepta și doare."

Radu Moraru notase pe nasultv.ro următoarele:

"Il cititi, il venerati, il considerati „cool" ! Va emotioneaza, va face „dezvaluiri" cu dezlegare de la Sistem, e folosit ca topor atunci cind Sistemul isi leapada vreo otreapa, e deontolog, e baiat inteligent si are o „acoperire" buna. E cunoscut. Il stiti bine. Va este placut! E unul dintre cele mai bune produse postdecembriste!Dar baiatul a uitat ceva. Sa se prezinte. Sa spuna ca e fiul CUI TREBUIE ! Sa spuna ca e „omul" Sistemului ! Pai nu-i asa ca altfel veti citi si urmari ce scrie sau ce zice-n vorbe alese?!?!? E unul din „baietii maciuca" ai Sistemului ! La ordin, executa pe cine trebuie! In mintea lui el crede ca e patriot si ca face bine natiei acesteia de „prosti"! Personal, pe mine ma enerveaza fiindca nu se prezinta opiniei publice, spunind, printre suspine, „Da, sint fiu de Gheneral de Securitate!" si va raportez urmatoarele articole si opinii „libere" ! Caci in rest, baiatul e foarte talentat, le zice bine!"

Etichete: radu moraru, securitate, tolontan

0/2 COMENTARII
elena
27 nov 15:04
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate !Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul sau de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com
Cris
26 nov 22:35
+0
VOTURI
-0
E o manipualre jegoasa a jigodiilor lu' Basescu, cu concursul presei tabloide, dupa ce Tolontan a dezvaluit coruptia grava de la ISU. Chiar daca acuzele, pe fond, ar putea fi reale, tot e un atac jegos al mizeriilor de oameni care inca conduc, din unbra Romania.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE