Reacţia MAE la scandalul de învestire a Guvernului Pavel Filip în Parlamentul de la ChişinăuMinisterul Afacerilor Externe urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău. Îndemnăm la calm şi facem apel la toţi actorii politici din Republica Moldova să acţioneze cu toată răspunderea pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obţinut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chişinău.

Reactia MAE la scandalul de investire a Guvernului Pavel Filip in Parlamentul de la Chisinau (Foto wall-street.ro)
Reacţia MAE la scandalul de învestire a Guvernului Pavel Filip în Parlamentul de la Chişinău (Foto wall-street.ro)

Doar în felul acesta parcursul democratic, stabilitatea şi obiectivele pro-europene ale Republicii Moldova pot fi urmărite şi îndeplinite fără sincope, spre beneficiul tuturor cetăţenilor ţării, susţine MAE. 

Proteste violente la învestitura Guvernului lui Pavel Filip în Parlamentul Republicii Moldova

Sute de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului de la Chişinău pentru a denunţa Guvernul condus de premierul Pavel Filip. Lucrurile au scăpat însă de sub control. Gardul de protecție din jurul Parlamentului a fost dat jos de protestatari care au intrat în instituţie, cerând alegeri anticipate.

Parlamentul de la Chișinău a votat, miercuri, echipa guvernamentală propusă de premierul desemnat Pavel Filip. Guvernul a primit votul de învestitură.

Protestatarii ajunşi în faţa scărilor din Parlamentul de la Chişinău au scandat „Noi suntem poporul", „Unire" şi „Nu plecăm". De asemenea, protestatarii au strigat „Poliţia e cu noi", scrie moldova.org. Manifestanţii au ajuns la uşa laterală a Legislativului şi strigă „Nu cedăm", după ce au forţat intrarea cu o rangă.

Guvernul lui Pavel Filip a primit votul de învestitură al Parlamentului de la Chișinău. 57 de parlamentari au votat pentru învestirea Executivului.

Etichete: Chişinău, investitura guvern pavel filip, mae, reacție, Republica Moldova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h