REACŢIA METROREX după apariţia CALENDARULUI de LUCRĂRI privind MODERNIZAREA STAŢIILOR de METROUCALENDAR MODERNIZARE STAŢII METROU BUCUREŞTI. Metrorex a remis un comunicat privind calendarul de lucrări în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces. Asfel, atât datele calendaristice, cât şi informaţiile referitoare la închiderea staţiilor de metrou apărute în presă în ultimele zile, nu au fost furnizate şi asumate de Metrorex.

METROREX
METROREX

CALENDAR MODERNIZARE STAŢII METROU BUCUREŞTI. "Ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la calendarul de lucrări din cadrul proiectului de modernizare a sistemului control acces la metrou, Metrorex face următoarele precizări:

Atât datele calendaristice, cât şi informaţiile referitoare la închiderea staţiilor de metrou apărute în presă în ultimele zile, nu au fost furnizate şi asumate de Metrorex.

Conform comunicatului oficial al societăţii, difuzat în data de 6.03.2017, lucrările „vor fi executate treptat, pentru fiecare acces în parte, şi vor fi corelate în funcţie de fluxurile de pasageri.

Lucrările pentru staţiile cu un singur acces se vor desfăşura în vara acestui an, începând cu luna iunie, când fluxul de călători este scăzut. În cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut în vedere să nu se execute lucrări simultan în două staţii învecinate."

Metrorex va reveni cu informaţii detaliate pe măsură ce proiectul avansează, astfel încât publicul să fie informat în timp util cu privire la închiderea anumitor accesuri", se arată în precizarea Metrorex.

Citeşte şi STAŢII ÎNCHISE METROU. Calendarul STAŢIILOR METROREX închise pentru MODERNIZARE

CALENDAR MODERNIZARE STAŢII METROU BUCUREŞTI. De asemenea, Metrorex a retransmis comunicatul oficial din data de 6 martie 2017:

Modernizarea sistemului de control – acces la metrou

Metrorex anunţă începerea lucrărilor de modernizare a sistemului de control – acces în 41 de staţii de metrou. Modernizarea se va face în 5 etape şi are ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor şi creşterea confortului în timpul călătoriilor cu metroul.

Înnoirea sistemului de control – acces presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheţi cu porţi de acces batante care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă.

Noile porţi de acces vor fi dotate atât cu un sistem de citire a benzii magnetice pentru actualele cartele, cât şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless. Acesta din urmă va putea fi utilizat după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control – acces din toate staţiile de metrou.

CALENDAR MODERNIZARE STAŢII METROU BUCUREŞTI. Totodată, în cadrul proiectului sunt achiziţionate 139 de automate moderne de vândut cartele, care sunt prevăzute să dea rest şi să funcţioneze inclusiv cu POS.

Lucrările de execuţie pentru modernizarea sistemului de control acces vor începe la sfârşitul acestei luni. Acestea vor fi executate treptat, pentru fiecare acces în parte, şi vor fi corelate în funcţie de fluxurile de pasageri. În cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut în vedere să nu se execute lucrări simultan în două staţii învecinate.

În staţiile de metrou cu mai multe accesuri, lucrările se vor executa etapizat. Se va închide câte un singur acces până la modernizarea completă a acestuia, după care se va trece la celălalt acces, pentru a se asigura intrarea/ieşirea în staţie.

CALENDAR MODERNIZARE STAŢII METROU BUCUREŞTI. Din motive de securitate şi siguranţă a călătorilor, pe durata implementării proiectului, staţiile cu un singur acces, vor fi închise pe o perioadă de maxim o săptămână. Acestea sunt: Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu.

Lucrările aferente acestei etape se vor desfăşura în vara acestui an, începând cu luna iunie, când fluxul de călători este scăzut.

Metrorex va lua toate măsurile necesare pentru ca perioada de execuţie a lucrărilor să fie cât mai scurtă, iar impactul asupra călătorilor să fie minim.

În stația Republica a fost implementat proiectul pilot pentru efectuarea testelor de funcționare a echipamentelor de control – acces. Acestea au înregistrat rezultate pozitive.

Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

CALENDAR MODERNIZARE STAŢII METROU BUCUREŞTI.

Etichete: CALENDAR MODERNIZARE STAŢII METROU BUCUREŞTI, Metrorex, REACTIE METROREX

0/1 COMENTARII
Cris
16 Mar 07:36
+0
VOTURI
-0
Atata vorbarie pentru schimbarea unor turnicheti de parca fac linie de metrou pana la Ploiesti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE