REACŢIA Metrorex după ce trei femei au leşinat, marţi dimineaţă, la metrouMetrorex a anunţat, marţi, după ce trei femei au leşinat în staţiile de metrou din zona centrală a Capitalei, că întârzierile trenurilor au avut drept cauză faptul că plecarea garniturii din staţie este condiţionată de predarea călătorului către echipa medicală.

REACTIA Metrorex dupa ce trei femei au lesinat, marti dimineata, la metrou
REACŢIA Metrorex după ce trei femei au leşinat, marţi dimineaţă, la metrou

"Astăzi dimineaţă, 18 octombrie 2016, la orele 08.42, 08.57 şi 09.10 trei femei au leşinat în trei trenuri aflate în staţii diferite de metrou, respectiv Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1 şi Aviatorilor. În toate cele trei cazuri, a fost chemat SMURD-ul şi s-a constatat că a fost vorba despre lipotimie", spun reprezentanţii Metrorex.

Ei precizează că întârzierile au fost cauzate de predarea călătorilor cărora li s-a făcut rău către echipajul medical, dar că a fost suplimentat numărul trenurilor aflate în circulaţie pentru a uşura transportul, această măsură fiind aplicată ori de câte ori se constată o creştere a traficului de călători, indiferent de intervalul orar sau condiţiile meteo

"Întârzierile au avut drept cauză faptul că «plecarea trenului din staţie este condiţionată de predarea călătorului către echipa medicală» - aşa cum este stipulat în colaborarea Metrorex cu ISU, reglementată printr-un Ordin intern de serviciu. Orice întârziere pe Magistrala 2 de metrou (Pipera - Berceni) conduce rapid la supraaglomerarea trenurilor şi a staţiilor, această magistrală fiind una foarte solicitată", susţin reprezentanţii Metrorex.

Ei mai arată că, atunci când vagoanele metroului sunt aglomerate, instalaţia de ventilaţie forţată a vagoanelor funcţionează, dar cu valori ale temperaturii şi umidităţii crescute şi le recomandă călătorilor deschiderea ferestrelor rabatabile.

"Precizăm că la orele de vârf, atunci când vagoanele de metrou sunt aglomerate şi este depăşită încărcarea maximă a vagoanelor, instalaţia de ventilaţie forţată a salonului de călători asigură un climat, dar cu valori ale temperaturii şi umidităţii crescute, fapt resimţit de altfel şi de călători. De aceea, ventilaţia forţată din salonul pasagerilor se poate compensa prin curenţii de aer rezultaţi la deschiderea ferestrelor rabatabile care sunt la îndemâna călătorilor", transmite Metrorex.

CITEŞTE ŞI Circulaţie OPRITĂ la metrou, după ce trei femei au LEŞINAT. Mai multe ambulanţe SMURD au intervenit

Etichete: femei lesinate metrou, incident metrou, Metrorex, metrou

0/8 COMENTARII
Gogu
19 Oct 13:29
+0
VOTURI
-0
Eu nu pricep de ce se da voie la atatea persoane pe peron. Ce se intampla daca lesina vreunul din primul rand? Nu cadea pe sine? Ba cadea, dar de ce sa aveti si voi un pic de responsabilitate?
Unde-i ISU in cazul asta? La concerte, la cam aceeasi inghesuiala, ISU se "autosesizeaza" de zici ca a luat foc. La inghesuiala asta de la metrou nu zice nimeni nici pas. Pai ce facem? Metrorex cotizeaza cu ceva, sau de ce la astia e permis, dar la un concert intr-un mall oarecare nu?

Alo, ISU, dormiti in izmene?
Metrorexu', daca nu e spaga, nici voi nu observati?

Ar trebui sa fie cineva care sa opreasca calatorii sa intre in statie daca e prea mare inghesuiala! Sau inca n-a murit nimeni, deci asteptam pana moare cineva?
vlad
19 Oct 10:57
+0
VOTURI
-0
@Cris De ce sa-si dea demisia, nu e absolut nimic de facut!! Trenurile circula cu frecventa maxima... aici e treaba primariei sa ofere alternative, treaba orasului sa spuna ca de exemplu trebuie largite statiile astea mari (desi ma indoiesc ca ar fi posibil sa se faca fara a opri magistrala, ceea ce ar fi criminal).

Totul pleaca de la primarie, liniile de tramvai trebuie sa fie mai eficiente, ca sunt unele care merg spre Pipera, banda de biciclete sigura pana acolo (destui ar folosi dintre corporatisti) si naiba.... sa nu mai dea autorizatii de constructie in Pipera, sa ofere alternative, sunt atatea parcuri industriale in oras ramas de la comunisti

Metrorexul este ultimul vinovat aici.
@@@Ing.
19 Oct 10:23
+0
VOTURI
-0
Nu am observat acest lucru. O sa ma uit, dar nu prea cred. Dumneavoastra sunteti acel tip de persoana care se urca in Metrou sau RATB si se repede la singurul geam nedeschis pentru ca se sufoca.
@@Ing.
19 Oct 09:25
+0
VOTURI
-0
Daca taceai... Unele ferestre chiar au incuietori (pe trenuriele Bombardier).
@Ing.
19 Oct 08:31
+0
VOTURI
-0
Prin afirmatia ta ne dai de inteles ca nu mergi cu metroul. Nu exista fereastra care sa nu se poata deschide. Intradevar au un arc mai tare si iti trebuie putina forta pentru a o deschide.
Eu iau metroul la ora de varf de seara pe M2 iar metroul vine la 2 minute. Si daca ar veni la un minut nu ar face fata deoarece sunt multi angajati pe platforma Pipera.
ccc
19 Oct 05:18
+0
VOTURI
-0
IMPUSCATU' cand a facut metroul, l-a facut pentru un Bucuresti cu 2 milioane de locuitori, acum sunt veniti o multime de prosti ca tine din toata tara si orasul asta e sufocat. De curiozitate te-ai uitat prin parcari cate masini sunt din alte localitati? In plus toate firmele au program care incepe cu ora 9. Te-ai uitat la japonezi? Sunt unii pe peroane care imping calatorii in vagoane. Nu-ti convine cu metroul? Mergi cu bicicleta sau pleaca de unde ai venit. Si mersul pe jos e o solutie.
Cris
18 Oct 23:14
+0
VOTURI
-0
Demisia urgenta a tampitzilor de la Metrorex care nu au curiozitatea sa mearga macar intr-o dimineata cu metroul sa vada si ei cum se circula ca vitele. Niste criminali.
Ing.
18 Oct 19:39
+0
VOTURI
-0
Ferestrele rabatabile sunt încuiate, nu le poate deschide oricine.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE