Reacţia Metrorex în urma evenimentului şocant din staţia de metrou DristorÎn urma nefericitului eveniment, petrecut în data de 12.12.2017, Metrorex a făcut următoarele precizări:

Metrorex
Metrorex

Evenimentul a avut loc în jurul orei 20:00 în stația de metrou Dristor 1, la linia de metrou spre Republica. În urma avizării către Dispeceratul Metrorex a faptului că o persoana a căzut în calea de rulare și a fost lovită de tren, personalul Metrorex a desfășurat activitățile specifice ce se aplică în astfel de cazuri, în conformitate cu procedurile în vigoare, din care amintim:

- Deconectarea tensiunii de alimentare pentru a putea interveni și a scoate persoana din calea de rulare

- Avizarea prin serviciul național unic pentru apeluri de urgență 112 și solicitarea de sprijin medical

- Deplasarea de urgență a personalului de salvatori al Metrorex în vederea intervenirii și acordării de sprijin personalului ISU specializat

- Reorganizarea circulației, astfel încît să se izoleze zona și să se asigure transportul călătorilor, în acest caz, prin transbordare în stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu.

Având în vedere faptul că, în acest moment, se află în desfășurare o anchetă efectuată de către organele abilitate, Metrorex colaborează și oferă toate datele necesare organelor de cercetare și autorităților implicate în anchetă. Acestea sunt cele care realizează și comunicarea oficială în speță.

Facem mențiunea că sistemul de supraveghere existent în stațiile de metrou este utilizat atât de Metrorex pentru a asigura monitorizarea circulației de metrou cât și de către alte instituții pentru supravegherea spațiilor de la metrou cu scopul de a asigura siguranța și securitatea cetățenilor.

Precizăm că pentru asigurarea circulației la metrou, în condiții de siguranță și confort, Metrorex își desfășoară activitatea în conformitate cu procedurile interne întocmite în acest sens precum și cu legislația în vigoare. O parte din procedurile societății sunt realizate în colaborare cu autoritățile de supraveghere și protecție a persoanelor.

Urmare a evenimentului din data de 12.12.2017, s-au intensificat acțiunile care se desfășoară cu Poliția Română, Jandarmeria și alte instituții, conform planurilor de colaborare existente, cu aceștia.

Menționăm că preocuparea principală a societății Metrorex este și va rămâne în continuare transportarea în condiții de siguranță și confort a utilizatorilor metroului, se mai arată în comunicat.

Etichete: anunt metrorex, Metrorex

0/4 COMENTARII
aaabbb
15 dec 15:34
+0
VOTURI
-0
Daca un tren s-ar defecta, atunci nu s-ar mai pune problema ca nu opreste in dreptul portilor. Ar fi retras din circulatie si gata.
Cat despre faptul ca un tren nu opreste in dreptul anumitor puncte de pe peron, acele viitoare porti, am patit de mai multe ori ca metroul sa depaseasca putin statia. Rezolvarea - a dat inapoi.
ccc
14 dec 05:31
+0
VOTURI
-0
ABEREZI. Cat am umblat prin tari din Europa, doar pe linia 14 a metroului parizian ( care este automatizata, fara mecanic) exista un tip de protectie la suicid, la intrarea in statie sunt paravane din plastic (cred) . Nu o sa monteze nimeni garduri. Ce s-ar intampla daca un tren s-ar defecta si nu ar opri fix in zona portilor gardului? Te-ai gandit?
Gabriel
13 dec 19:39
+0
VOTURI
-0
In momentul de fata trenurile intra in statie cu o viteza foarte mare.Conductorul franeaza deabia la jumatatea statiei.Poate ca ar fi bine sa franeze chiar de la intrarea in statie(la iesirea din tunel).Ar castiga timp in caz de incident- om pe linie.
Metroflex
13 dec 18:12
+0
VOTURI
-0
Metroflex ar putea sa incerce sa anunte din cand in cand, in sistemul audio al fiecarei statii, OBLIGATIVITATEA de a pastra distanta fata de marginea peronului. Anunt automat, si, din cand in cand, poate si vreun om care sa arunce cate un ochi in timp real si sa avertizeze calatorii prea apropiati.
Cred ca ar avea mare efect un anunt de genul "Domnul in geaca rosie, indepartati-va de marginea peronului, va rugam!"...

Iar o alta metoda, garduri pe marginea peronului.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE