REACŢIA ministrului Educaţiei în cazul copiilor de la grădiniţa Flipper, bătuţi de directoareMinistrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat, marţi, la Craiova, că grădiniţa din Bucureşti în care directoarea a fost filmată de camerele de supraveghere bătând copiii pe care îi avea în grijă nu doar că nu era acreditată, "dar nici nu există".

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj
Foto: romaniatv.net

Ministrul a spus că nu a văzut imaginile difuzate de presă. "Nu am văzut imaginile, pentru că am fost pe drum. Nu am cum să văd tot şi îmi pare rău. (...) Am auzit, însă, ce s-a întâmplat şi este inadmisibil. Copiii sunt cel mai fin şi cel mai sensibil lucru pe care îl avem şi suntem aici să ne gândim cum anume putem face ca şcoala românească, de fapt, să dea şansa copilului, tânărului, să se realizeze", a spus Adrian Curaj, citat de Mediafax.

Întrucât grădiniţa nu figurează printre instituţiile de învăţământ acreditate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, ministrul a spus că "nu există".

"Noi, la minister, prin intermediul agenţiei care acreditează, dăm autorizaţii de funcţionare provizorie şi acredităm acele şcoli şi grădiniţie care îşi prezintă documentaţia. Colegii mei mi-au spus că nu era acreditată. Nu că nu era acreditată, dar nu exista. Poate oricine să-şi pună o etichetă pe uşă pe care scrie «şcoală». Sunt o grămadă de instituţii, existând inclusiv calea instanţei de judecată, unde cineva poate să reclame în momentul în care consideră că s-a folosit o denumire pentru o instituţie în mod abuziv. Noi, din ce mi-au spus colegii mei de la ARACIP, nu am avizat, nu am acreditat acea instituţie, deci ea nu există pentru noi", a afirmat Curaj.

Ministrul i-a îndemnat pe părinţi să verifice grădiniţile şi şcolile pe care le aleg pentru copiii lor.

"Pe site-ul ARACIP sunt postate toate instituţiile de învăţământ care funcţionează provizoriu sau au acreditare. Mesajul pe care îl transmit părinţilor este să verifice înainte de a decide unde să ducă un copil. Să se informeze, să se documenteze pentru a se asigura că acele instituţii sunt acreditate, avizate. Nu poate altcineva să decizii în locul părintelui, dar o decizie informată are cu adevărat forţă", a conchis Adrian Curaj.

Directoarea Ioana Neagu de la grădiniţa Flipper, care funcţionează fără autorizaţie din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), a fost filmată de camerele de supraveghere în timp ce bătea copiii pe care îi avea în subordine. Înregistrarea video a ajuns în presă, iar doi părinţi au făcut deja plângere la Secţia 17 a Poliţiei Capitalei. Totodată, Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Etichete: Adrian Curaj, copii batuti gradinita, grădiniţă Bucureşti, gradinita flipper

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE