Reacţia PMB în legătură cu contractul de 1,8 mil. lei pentru bărcuţe şi caiace: Nu plătim niciun leuPotrivit Primăriei Municipiului Bucureşti, contractul de finanţare pentru proiectul "Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca-Tei" a fost semnat în 2013 de fostul primar Sorin Oprescu, iar raportul procedurii de atribuire a fost semnat în data de 29 decembrie 2015 de către primarul general interimar, Razvan Sava. Întrucât firma care a câştigat licitaţia, ASTRA BUCURESTI & CO PROD SRL, nu a livrat la timp bărcuţele, vaporaşele, caiacele şi hidrobicicletele, primăria "nu a plătit şi nu va plăti niciun leu" din cei 1,8 milioane de lei prevăzuţi în contract.

Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca-Tei
Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca-Tei

"Contractul de finantare pentru proiectul "Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca-Tei (si zona adiacenta lor)" a fost semnat in data de 12 februarie 2013, de catre Primarul General, Sorin Oprescu si Ministerul Dezvoltarii. PMB a lansat in 5 februarie 2015 procedura online pentru atribuirea contractului de furnizare dotari echipamente (barcute, vaporase) pentru acest proiect. La licitatia supervizata de reprezentantii UCVAP nu s-a prezentat niciun ofertant, iar procedura a fost anulata.

Dupa modificarea caracteristicilor din fisele tehnice pentru dotari, Municipiul Bucuresti a reluat procedura de licitatie online in data de 18 august 2015, aceasta fiind respinsa de ANRMAP, care a solicitat clarificari referitoare la stabilirea preturilor unitare pentru echipamente. Dupa completarile solicitate, ANRMAP a acceptat documentatia de atribuire, la data de 2 septembrie 2015.

La licitatie s-a prezentat un singur ofertant, adica ASTRA BUCURESTI & CO PROD SRL. Comisia de evaluare a analizat oferta depusa solicitand clarificari operatorului economic. Avand in vedere ca procesul de evaluare a durat mai mult, Comisia a solicitat Primarului General interimar, Stefanel Dan Marin, prelungirea perioadei de evaluare.

Desi raportul procedurii a fost semnat in data de 29 decembrie 2015 de catre Primarul General interimar, Razvan Sava, directia de specialitate a inaintat contractul spre semnare abia in data de 22 aprilie 2016. Deoarece nu au existat contestatii, contractul ar fi trebuit sa fie semnat in sapte zile de la semnarea raportului de procedura. Nu cunoastem motivele pentru care acest contract nu a fost inaintat spre semnare in termenul prevazut de legislatia in vigoare si nici de ce Primarul General interimar Razvan Sava nu a semnat acest contract pana la expirarea mandatului.

Precizam ca termenul asumat in oferta si in contractul de furnizare a echipamentelor era 30 iunie 2016, asadar daca acest termen nu ar fi fost respectat, Municipalitatea putea fi acuzata de nefinalizarea procedurii, fapt ce ar fi putut atrage dupa sine o actiune in instanta", transmite Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Potrivit PMB, Gabriela Firea a finalizat procedura de achiziţie prin semnarea contractului. Totuşi, firma din Voluntari nu a primit niciun leu pentru că nu a livrat în termenul asumat echipamentele.

"Gabriela Firea a dispus ca Directia de Audit din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti sa demareze o misiune adhoc de auditare a derularii procedurilor privind acordarea contractului de furnizare si a legalitatii intregului proiect", precizează reprezentanţii primăriei.

CITEŞTE ŞI Primăria Capitalei cumpără bărcuţe şi caiace de 1,8 mil. lei de la o firmă din Voluntari

Etichete: circuit turistic lacurile Tei și Floreasca, contract primaria bucureşti, Gabriela Firea, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE