Reacţia PNL după ce Firea a propus transport RATB gratuit: Vom vota împotrivă, efectele sunt nocive



Liberalii nu vor susţine propunerea Gabrielei Firea privind transportul gratuit cu RATB. Anunţul a fost făcut de Alina Gorghiu care spune că "minunile nu durează mult, iar în cazul de faţă, efectele sunt nocive pentru toţi bucureştenii": "Această gratuitate va fi plătită, până când se va constata de către toţi, falimentul RATB".

RATB
RATB

UPDATE Primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, i-a dat replica Alinei Gorghiu. Firea a spus că gratuitatea transportului public din Bucureşti nu înseamnă că angajaţii RATB nu vor mai avea un loc de muncă şi că liberalii au posibilitatea de a vota sau nu propunerile acestea în Consiliul General al Capitalei.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a comentat, joi, pe Facebook, iniţiativa noului primar al Capitalei, Gabriela Firea, de a asigura gratuitate pe transportul public în comun în Capitală.

"Ne-am obişnuit ca PSD să facă minuni. Capacităţile magice ale reprezentanţilor PSD se manifestă, de obicei - pură întâmplare - în preajma unor sărbători laice, cum ar fi alegerile. Mai ales atunci, PSD transformă apa în bere şi aerul în mici. Minunile nu se opresc aici.

Duhul sfânt al PSD lucrează zilele acestea la foc automat. Proaspătul primar al Capitalei şi şeful acestuia de partid au decretat ca locuitorii Capitalei să nu mai plătească transportul public de suprafaţă. Până la urmă, nu ne dorim toţi să nu plătim nimic, totul să fie gratis? Ce poate fi mai frumos decât să foloseşti un serviciu public fără să plăteşti? Cine s-ar putea opune unei astfel de idei, atât de generoase, la care nu s-a gândit nimeni în Europa până acum?

Cu toate riscurile, PNL va vota împotriva acestei iniţiative, dintr-un motiv foarte simplu: minunile nu durează mult, iar în cazul de faţă, efectele sunt nocive pentru toţi bucureştenii. Această gratuitate va fi plătită, până când se va constata de către toţi, falimentul RATB: şi de către cei care merg cu autobuzul sau tramvaiul, şi de către şoferi, pietoni ori bicilişti pentru că toţi plătim impozite şi pentru că serviciile publice nu pot fi gratuite, într-o economie funcţională.

Aşa stau lucrurile, atunci când nu te închini la statuia lui Lenin şi nu crezi în biblia lui Marx. Pomana domnului Dragnea şi a doamnei Firea înseamnă, de fapt, autobuze şi tramvaie proaste în continuare, înghesuială şi mai mare, servicii de şi mai slabă calitate şi anularea oricărei perspective de modernizare a transportului în comun.

Este evident că gratuitatea transportului în comun nu va duce nici la o aerisire a traficului - un alt argument şubred al PSD. Nu e nevoie de prea multă logică pentru a înţelege că oamenii care merg cu maşina nu o fac pentru că este mai ieftină benzina decât o călătorie RATB. Şi ei, şi ceilalţi au nevoie de transport public de calitate, de autobuze şi tramvaie moderne, neaglomerate şi care să vină repede şi la timp în staţii. Aşa este peste tot în lumea civilizată, aşa se pot oferi condiţii decente de transport şi trafic.

Ştiu că nu vom fi foarte populari cu o astfel de poziţie, dar cred că e nevoie să ne opunem populismului, cu toate riscurile. Populismul înseamnă, în cele din urmă, şi mai multă sărăcie, iar un partid de dreapta trebuie să aibă curaj să facă ceea ce trebuie, nu ceea ce e convenabil.

Desigur că vom fi admonestaţi de către "apostolii" PSD care şi-au propus, de fapt, să transforme bugetele publice ale primăriilor în propriul buget de campanie. Se vor erija în apărătorii celor amărâţi, vor acuza PNL că nu vrea binele ţării şi că nu îmbrăţişăm modelul Venezuela, pe care ni-l propun. Şi acolo conducătorii de stânga au făcut multe minuni. Până când într-o bună zi, toate gratuităţile s-au epuizat, iar Guvernul nu mai poate plăti nici măcar tipărirea de bani. Suntem, evident, departe de o astfel de situaţie şi probabil nu vom merge până acolo, dar întotdeauna există un prim pas către prăpastie", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

CITEŞTE ŞI Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT. Anunţul noului primar al Capitalei, Gabriela Firea 

"Eu o cunosc pe Gabriela Firea foarte bine, nu-mi fac foarte mari iluzii. Ea e o fată drăguţă, deşteaptă, citită, mai face şi poezii, membră a Uniunii Scriitorilor, dar nu asta-i problema, problema este că întâi îţi trebuie o echipă, pe care eu nu văd s-o aibă, ar fi trebuit să ştim şi noi.

În al doilea rând, îţi trebuie o anume minte acolo, acolo nu mai e politică, nu mai e populism, nu te duci şi spui scot biletele, asta-i o prostie. Acolo te duci şi spui uite, am priorităţile cutare şi am bani pentru. Pe mandatul meu voi termina cutare chestie şi voi lăsa urmaşului meu jumătate din proiectul al doilea şi aşa mai departe. Dacă nu faci chestiile astea, lumea nu te crede. Foarte repede se va vedea povestea asta", crede criticul literar.

CITEŞTE ŞI Firea promite că va face "REVOLUŢIE" în materie de trafic în Capitală. Ce soluţii propune

Noul primar general ales al Capitalei, Gabriela Firea, vrea ca transportul public de suprafață din București să fie gratuit. Firea a declarat că a discutat deja cu specialişti care i-au transmis că transportul gratuit cu RATB este un proiect realizabil. O altă prioritate a social-democratei este reintroducerea biletului unic RATB-Metrou.

 

Etichete: alina gorghiu, Gabriela Firea, RATB, TRANSPORT GRATUIT RATB

0/2 COMENTARII
Cris
09 Jun 15:26
+0
VOTURI
-0
E prea tarziu pentru comentarii de prisos. Toti bucurestenii vor transport gratuit si caldura gratuita in capitala. Sa fie primit! Doamne ajuta! Bravo Firea! De asta a votat poporul cu 40%, pentru ca are asteptari mari de la voi. Sa nu faceti ca labele alea a lu Basescu care au infometat poporul. In Bucuresti totul ar trebui sa fie gratuit, inclusiv parcarea.
lili
09 Jun 14:22
+0
VOTURI
-0
gaina care naste pui vii, a grait iar. multa minte nu are dar asta nu o impiedica sa faca analize. saa ca sa stie toata lumea, pnl ei nu va vota ce vrea primareasa generala a capitalei si accenueaza: cu toate riscurile. care riscuri madame? ai tu grija de ceva sau cineva ca sa-ti pese de riscuri? stai in cuibarul tau si cotcodaceste. daca erai capabila, azi aveai tu sefia capitalei. da de unde nu este, nici ... nu cere. ne doare mult zbuciumurile tale da nu avem cum sa te ajutam. fugi pana la alimentara poate gasesti alt cap. pa si pu

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE