Reacția președintelui Klaus Iohannis în scandalul alocațiilor copiilor români din AustriaPreşedintele Klaus Iohannis a reacţionat la scandalul alocaţiilor pentru copiii români ai căror părinţi lucrează în Austria. Şeful statului a spus că a discutat cu cancelarul austriac, care a dat asigurări că alocaţiile nu vor fi reduse, aşa cum anunţase ministrul de externe de la Viena. 

Klaus Iohannis cere din nou demisia premierului Victor Ponta
Klaus Iohannis cere din nou demisia premierului Victor Ponta
Foto: www.rfi.ro

După discuţiile de la Consiliul European, Klaus Iohannis a declarat că alocațiile copiilor români ai căror părinți lucrează în Austria nu vor fi reduse, poziția ministrului austriac fiind una personală și nu oficială a statului astriac, potrivit romaniatv.net.

Întrebat după încheierea Consiliului European de Vară dacă a discutat la Bruxelles despre declaraţia ministrului austriac de Externe referitoare la alocaţiile pentru copii, preşedintele Kluas Iohannis a declarat:

"Da, am avut o discuţie cu domnul cancelar federal, Werner Faymann, pe această temă. Domnul cancelar federal m-a asigurat că acea poziţie exprimată de ministrul de Externe nu este poziţia Guvernului federal austriac şi nu reprezintă nici poziţia domniei sale. Aşadar acea abordare este o opinie personală a domnului ministru de Externe al Austriei", a precizat Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Scandal diplomatic:Ministrul austriac de Externe vrea să taie din alocaţiile plătite copiilor români 

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, cere o reformă a sistemelor sociale în Uniunea Europeană, fiind nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este mult mai mică.

Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF că pentru doi copii români, ai căror părinţi muncesc în Austria, statul austriac oferă lunar aproximativ 300 de euro.

"Suma aproape corespunde unui salariu mediu din România", a spus Sebastian Kurz.

Şeful diplomaţiei doreşte ca valoarea alocaţiilor acordate de Austria să corespundă celei din statul de unde provin părinţii copiilor respectivi. Astfel, Austria nu ar mai plăti aproximativ 300 de euro pentru doi copii români ai căror părinţi muncesc în Austria, ci doar aproximativ 30 de euro.

Etichete: alocatii, Austria, copii, Klaus Iohannis, părinţi, UE

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h