Reacția președintelui Klaus Iohannis la modificările privind CONFLICTUL DE INTERESEPreședintele Klaus Iohannis a declarat că urmărește cu "atenție și preocupare" procesul legislativ din Parlamentul României privind intenția de a modifica prevederi ale Codului Penal în materia conflictului de interese. Reamintim că, marți Comisia juridică din Camera Deputaților a amânat dezbaterea proiectului de modificare a legii conflictului de interese. 

Presedintele Klaus Iohannis implineste sambata, 13 iunie, 56 de ani
Preşedintele Klaus Iohannis împlineşte sâmbătă, 13 iunie, 56 de ani
Foto: www.europafm.ro

UPDATE 16:30 Klaus Iohannis a declarat că practic parlamentarii ar putea să-și angajeze membrii familiei. "Nu cred că este momentul acum pentru modificări la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Dacă acest lucru se va întâmpla, eu voi folosi toate instrumentele la îndemâna președintelui", a declarat marți președintele Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis urmărește cu atenție și preocupare modificările pe care Parlamentul vrea să le aducă legii conflictului de interese.

CITEȘTE ȘI: Comisia Juridică A AMÂNAT discutarea proiectului de lege care dezincriminează conflictul de interese

"Nu pot fi de acord cu modificarea Art. 301 din Codul Penal, care urmărește dezincriminarea conflictului de interese, astfel încât să existe libertatea angajării unor membri ai familiei în cadrul cabinetelor parlamentare.

Nimeni nu poate să favorizeze membri ai propriei sale familii în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

Atrag atenția că, în eventualitatea adoptării de către Parlament a acestor modificări, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constituțională, în virtutea exercitării atribuțiilor mele constituționale", a declarat Klaus Iohannis în comunicatul remis de Administrația Prezidențială.

Etichete: codul penal, comisia juridică, conflict de interese, Klaus Iohannis, modificări, parlament, reacție

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE