REACŢIA Gabrielei Firea în legătură cu incidentele de la mitingul unionistGabriela Firea afirmă că reacţia Jandarmeriei, care a ridicat cinci manifestanţi la mitingul de sprijin pentru unirea României cu Republica Moldova, a fost exagerată şi a acuzat-o pe liberala Alina Gorghiu că dezinformează pentru a acoperi gafa Guvernului tehnocrat în acest caz.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Condamn cu fermitate atitudinea iresponsabilă a preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, care acuză Primăria Capitalei de escaladarea tensiunilor şi violenţelor între jandarmi şi participanţii la mitingul unionist din Bucureşti. Astfel de atitudini manipulatoare sunt extrem de periculoase şi pot determina o creştere a violenţelor in urmatoarea perioadă", scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Ea precizează că Primăria Capitalei, prin Comisia tehnică de avizare a manifestaţiilor publice, nu a făcut altceva decât să aprobe un marş organizat pentru a transmite un mesaj de unire a României cu Basarabia.

"Jandarmeria a decis reţinerea în forţă a celor 5 lideri ai manifestanţilor, fără implicarea sau consultarea Primăriei Capitalei - o acţiune pe care o considerăm exagerată. Doamna Gorghiu doreşte, prin afirmaţiile sale iresponsabile, să acopere o gafă imensă a Guvernului tehnocat, dând vina pe Primărie. Jandarmeria este o instituţie în subordinea Ministerului de Interne, deci a Guvernului. Nu este prima dată când preşedintele PNL minte în legătură cu activitatea mea, de aceea o somez pe doamna Gorghiu să nu mai dezinformeze populaţia şi să nu mai provoace campanii de manipulare", spune primarul Capitalei.

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a făcut un apel, sâmbătă, către administraţia locală a Capitalei şi jandarmerie să permită manifestarea paşnică a oamenilor aflaţi la mitingul unionist şi să blocheze elementele care vor ca manifestaţia să degenereze, ea precizând că apropierea alegerilor din Moldova naşte tensiuni pe ambele maluri ale Prutului şi că "nu dăm un exemplu de democraţie blocându-le accesul la protest."

Etichete: Gabriela Firea, miting bucuresti, miting sustinere basarabia, unirea Romaniei cu Republica Moldova

0/5 COMENTARII
Anti-Pro
24 Oct 12:13
+0
VOTURI
-0
Care-i treaba Gabitei Firea cu jandarmii?
Pana si ala din Iasi, Nechita, folosea Militia Locala sa-si urmareasca amanta, nu jandarmii... Jandarmii nu tin de Primarie.
BASARABIA E ROMANIA
24 Oct 11:54
+0
VOTURI
-0
Alo postacii, BASARABIA E ROMANIA
Radu
24 Oct 10:39
+0
VOTURI
-0
Dar pe romani de ce nu ii intreaba nimeni daca vor unirea cu astia? Poate pentru ca nu prea vor...
Anonima
23 Oct 18:59
+0
VOTURI
-0
Da cine i-a chemat aici, sa se duca la ei in tara sa protesteze, niste rupti in cur de saracie, vor cetetenie romana,
ca mai apoi sa se plimbe liberi prin UE si sa ne faca de ras!
Eu puneam tunurile de apa pe ei sa nu le mai trebuiasca protest alta data, ce noi romanii ne ducem la Chisinau sa protestam?
liviu
23 Oct 15:12
+0
VOTURI
-0
Ca cetatean al Romaniei si locuitor platitor de taxe al Bucurestiului ii reamintesc Doamnei Primar a Bucurestiului ca in Romania legea o fac romanii, nu cetatenii altei tari, in cazul de fata cetatenii Republicii Moldova. Nu ne unim cand vor ei, cum vor ei ci cand si daca vrem noi. Nu cred ca avem nevoie de inca 3-4 milioane de saraci (mai ales moldoveni) pe care sa ii tinem in spinare pe ajutoare. De asemenea nu cred ca Romania trebuie sa le asigure acestor fomisti cale libera catre Europa, prin cetatenie. Sa le dea Putin cetatenie, ca daca faci un interviu in Moldova o sa constati ca majoritatea moldovenilor de peste Prut sunt mari iubitori de Rusia si ii urasc pe romani. Concluzia? Bastoanele pe ei si curatirea Pietei Universitatii ca vreau sa ma plimb pe acolo si n-am chef sa le vad moacele.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE