Reacția SRI la acuzațiile de implicare în scandalul Black CubeServiciul Român de Informații oferă prima reacție oficială la informațiile potrivit cărora unul dintre inculpații în dosarul Black Cube le-ar fi declarat anchetatorilor că operațiunea de spionare a șefei DNA a fost aprobată de directorul SRI și de președinte.

SRI
SRI

În legătură cu speculațiile apărute în spaţiul public în care numele directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, este menționat de către persoane faţă de care se efectuează urmărirea penală, Serviciul Român de Informații face următoarele precizări.

Serviciul Român de Informații nu comentează pe marginea unor dosare penale aflate în lucru.

Serviciul Roman de Informații respinge cu fermitate afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube.

Menționam că niciodată, în nicio situație şi în niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar.

De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului şi potrivit competenţelor legale, la furnizarea de informații relevante care au condus la începerea urmăririi penale în acest caz", precizează SRI într-un comunicat.

Etichete: black cube, dosarul black cube, Serviciul Român de Informații, SRI

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE