Realitatea TV, somată de CNA din cauza limbajului jignitor al lui Rareş BogdanConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) somează public Realitatea TV din cauza mai multor ediţii ale emisiunii "Jocuri de Putere", în care moderatorul Rareş Bogdan a folosit un limbaj jignitor la adresa mai multor persoane.

Realitatea TV, somata de CNA din cauza limbajului jignitor al lui Rares Bogdan
Realitatea TV, somată de CNA din cauza limbajului jignitor al lui Rareş Bogdan

În emisiunea Jocuri de putere din 28 iulie 2015, difuzată de la ora 21:00, Rareş Bogdan s-a referit în termeni jignitori la adresa lui Luca Canino, managerul Astaldi, pe care l-a numit "pitic escroc", dar şi la Victor Ponta, la momentul respectiv premierul României, pe care l-a catalogat ca fiind "hoţ", "tâlhar", "nenorocit", "Păcălici la Palatul Victoria".

În emisiunea din 14 august 2015, Rareş Bogdan a spus despre Narcis Neaga, fost şef al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, că este "escroc" şi "nenorocit".

Totodată, în ediţia din 28 iulie 2015 a emisiunii lui Rareş Bogdan, pe ecran a fost afişat titlul "Cât pierde România din cauza unor tâmpiţi" (ulterior cuvântul "tâmpiţi" a fost înlocuit cu "incompetenţi").

Membrul CNA Monica Gubernat a propus somarea televiziunii Realitatea TV în baza articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Sancţiunea a fost aplicată cu şapte voturi "pentru" și două "împotrivă".

Sursa: Mediafax

 

Etichete: CNA, jocuri de putere, Rareş Bogdan, realitatea tv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h