Recital Jazz w/ Luiza Zan & Pedro NegrescuFilarmonica “George Enescu” anunta in cadrul Stagiunii de marti seara un nou concert de jazz.

Seară de jazz  ~ Like water 
Luiza Zan - voce 
Pedro Negrescu - contrabas

Program:

 1. Body and soul (Johnny Green, Edward Heyman, Robert Sour, Frank Eyton)
 2. Jove malaj mome (Tradiţional)
 3. My one and only love (Guy Wood, Robert Mellin)
 4. Allélouya (Laurence Revey)
 5. I had a man / I'm a woman (Luiza Zan / Jerry Leiber, Mike Stoller)
 6. Sostar dukhal (L.L. Junior)
 7. Khaddisch (Tradiţional)
 8. For all we know (Fred Karlin, Robb Wilson, Arthur James)
 9. Softly as in the morning sunrise (Sigmund Romberg and Oscar Hammerstein II)
 10. De l'atri la (Laurence Revey)
 11. Rozmarin în colţul mesei (tradiţional)
 12. Like

Recital organizat în colaborare cu Radio România Muzical.

Să pui cap la cap toate culorile pe care le cunoşti şi să îmbălsămezi în ele cuvintele pe care le-ai auzit dintotdeauna şi ţi-a plăcut să le auzi, apoi să le aşterni frumos, nu pe hârtie, nu pe pânză, nu pe asfalt, ci pe urechile oamenilor pe care îi iubeşti, fără ca măcar să îi cunoşti... Cam asta fac Pedro Negrescu şi Luiza Zan in recitalul lor “Like water”. 
Exista aici fragmente din muzici de tot felul, în mai multe limbi vorbite pe la noi şi pe aiurea. Omogen prin felul interpretării, liberă şi sinceră, acest program nu poate fi încadrat pur şi simplu într-un anumit gen muzical. Cei doi interpreti şi-au deschis sufletele şi urechile unul către celălalt şi dau viata în faţa publicului, unui dialog cald şi plin de pasiune, care trecute prin teme precum “timpul”, “pământul”, “rădăcinile”, “apa”, sau “iubirea”. 
Despre toate este vorba şi, în acelaşi timp, exista suficient timp de respiro pentru ca fiecare ascultător să-şi aducă propria contribuţie la peisajul sonor care se conturează piesă cu piesă. În mare parte jazz standards regândite, piesele cântate de cei doi muzicieni îmbracă forme libere, se mulează pe structuri deschise, alese cu măiestrie pe baza instinctului de moment şi a inter-comunicării dintre cei doi. 
Un repertoriu viu, liber şi măiastru interpretat de contrabasistul, compozitorul, dirijorul şi versatilul instrumentist Pedro Negrescu şi de vocea calmă, caldă şi viu colorată a Luizei Zan.

Etichete: ateneul roman, filarmonica george enescu, jazz, Luiza Zan, recital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE