Recomandări de la Poliția Rutieră pentru șoferii bucureșteni. Ce trebuie să facă în următoarele zileÎncepând de marți, în București, va ploua în fiecare zi până spre sfârșitul săptămânii. Pentru această perioadă, Poliția Rutieră oferă șoferilor bucureșteni câteva sfaturi. 

Recomandari de la Politia Rutiera pentru soferii bucuresteni. Ce trebuie sa faca in urmatoarele zile
Recomandări de la Poliția Rutieră pentru șoferii bucureșteni. Ce trebuie să facă în următoarele zile

De fiecare dată când plouă, traficul din București este dat peste cap. Cum în următoarele zile vor fi înregistrate ploi, Poliția Rutieră vine în sprijinul șoferilor cu câteva sfaturi utile pentru această perioadă. 

"Ori de câte ori conduceţi pe timp de ploaie trebuie să aveţi în vedere câteva aspecte importante:

- prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile;
- înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi lunetă vă asigură o vizibilitate foarte bună. De asemenea, trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire;
- evitaţi frânările şi accelerările bruşte;
- păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care vă precedă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc;
- când carosabilul din piatra cubica este umed, aveţi obligaţia să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora", au precizat reprezentanții Poliției Rutiere într-un comunicat remis B365.ro. 

În condiţiile unui trafic aglomerat, Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto:
-să nu depaşească coloana de autovehicule oprite la semafor;
-să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfaşurarea normală a traficului rutier;
-să păstreze liber centrul intersecţiei;
-să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
-să nu treacă la culoarea roşie a semaforului electric;
-să nu claxoneze inutil;
-asiguraţi-vă o bună vizibilitate prin curăţarea parbrizului şi folosirea sistemului de dezaburire.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

 

Etichete: Bucureşti, ploi, poliţia rutieră, şoferi, trafic

0/1 COMENTARII
bita
24 Nov 10:42
+0
VOTURI
-0
frumos. elegant. dar pentru ce tara sunt indicatiile? romania ? ma fac sa rad. aici nu se respecta nici o lage. smecherii sunt vesnic la putere si banul face totul posibil. un sfat pentru militieni: nu mai exista trotuare. aceste chestii sunt locuri de parcare ( uneori platite !!!! ). unde in lumea civilizata se mai intimpla asa ceva ? si ei dau " sfaturi ". scirba.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h