Recomandări pentru weekendul 2-3 aprilie 2016: Evenimente cu jazz, cărți sau perne, în BucureștiÎn primul weekend din aprilie sunt organizate multe evenimente inedite în București: o bătaie cu perne la care și-au anunțat prezența peste 7000 de oameni, concerte de jazz într-un mediu mai puțin tipic: biserica, dar și un tur ghidat pe urmele unui arhitect. Lista recomandărilor noastre continuă cu o "călătorie prin Univers", un târg de carte cu reduceri de până la 90%, un tur arhitectural ghidat, o expoziție despre spitalele dispărute ale Capitalei și un festival cu produse tradiționale. Detalii despre fiecare găsiți mai jos.

Bătaie cu perne în Piaţa Universităţii -  sâmbătă

Cea mai mare bătaie cu perne este programată sâmbătă, 2 Aprilie, la orele 16, în Piața Universității. Accesul e gratuit şi, ca să participi, trebuie să aduci o pernă moale sau o jucărie de pluș.

Evenimentul  International Pillow Fight Day are loc simultan în New York, Londra, Barcelona, Tokyo şi alte peste 50 de orașe din toată lumea, anunță organizatorii.

♦♦♦

Târgul de carte KILIPIRIM - vineri, sâmbătă şi duminică

Până duminică, 3 aprilie, sunteţi aşteptaţi, între orele 10-21.30, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, unde găsiţi cărţi la preţuri reduse. 

La târg participă cele mai importante edituri autohtone, precum Cartea Românească, Humanitas Fiction, Polirom, Humanitas, RAO, Litera, Curtea veche publishing, Niculescu, Herald, Corint, Nemira, Trei sau Aramis. Organizatorii anunță reduceri speciale, multe cărţi la prețul de 1 leu şi o ofertă bogată de titluri al căror preţ a fost redus chiar şi cu 90%.

Detalii, pe pagina de Facebook a târgului.

Jazz in church Festival - vineri, sâmbătă și duminică

În Biserica Luterană din Bucuresti vor performa, în weekend, legende ale jazz-ului european, precum John Surman sau Palle Mikkelborg. Scena de jazz românească este reprezentată de George Natsis, Adrian Flautistu, Vlad Popescu, Toma Dimitriu, Iordache, Dan Alex Mitrofan, Adi Stoenescu și Tavi Scurtu.

Programul concertelor:

1 aprilie, ora 19.00:
Ernst Reijseger / Harmen Fraanje
Sylvie Courvoisier / Drew Gress / Kenny Wollesen

2 aprilie, ora 19.00:
Lionel Loueke / Massimo Biolcati / Ferenc Nemeth
John Surman / Vigleik Storaas

3 aprilie, ora 19.00:
Toma Dimitriu / Daniel Torres
Edouard Ferlet
Palle Mikkelborg / Jakob Bro

Prețul unui bilet este de 100 lei. Sâmbătă dimineața însă (ora 11), are loc matineul cu intrare liberă Jazz for Kids, dedicat atât copiilor, cât și părinților.  

Anul acesta i-am inclus și pe cei mici în festival!

Posted by Jazz.ro on Wednesday, 16 March 2016

♦♦♦

Prezentarea de astronomie "Călătorie prin Univers", sâmbătă

Specialiştii de la Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" vă aşteaptă, sâmbătă, la orele 19, la prezentarea"Călătorie prin Univers". Evenimentul are loc la Muzeul Municipiului București- Palatul Suțu și este susţinut de Adrian Şonka.

Prezentarea se face folosind un program de astronomie creat de National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ), fiind însoțită de explicații „pe viu”. Biletul costă 5 lei.  

Prezentarea "Călătorie prin Univers" cu Adrian Şonka, sâmbătă, 19 martie 2016.

Posted by Observatorul Astronomic  „Amiral Vasile Urseanu” on Monday, 28 March 2016

Și, dacă tot treceți pe la Palatul Șuțu, în curtea muzeului găsiți:

♦♦♦

Expoziția Spitale Dispărute ale Bucureștiului -vineri, sâmbătă și duminică

Expoziția, deschisă în curtea Palatului Suțu, în perioada 30 martie- 3 iulie 2016, oferă o privire asupra activității spitalelor bucureștene a căror funcționare a fost oprită în urma cutremurelor, bombardamentelor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, demolărilor din comunism sau din cauza lipsei de finanțare și a proceselor de retrocedare din perioada postdecembristă. Expoziția poate fi vizitată gratuit. 

Miercuri vă aşteptăm la vernisaj

Posted by Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu on Tuesday, 29 March 2016

Vizită gratuită la Administrația Națională de Meteorologie, sâmbătă

Acest eveniment a fost AMÂNAT, au anunțat organizatorii vineri.

Asociația Bucureștiul Meu Drag organizează o nouă excursie, de această dată la sediul ANM- sâmbătă, la ora 12. Excursia este gratuită, trebuie doar să aveți încărcat cardul RATB cu două bilete. Locul de întâlnire este stația de autobuz 301 de la Piața Romană, la coloane. Vizita include platforma meteo și stația, laboratorul radar și Centrul Național de Prognoză.

Detalii, aici.

♦♦

Tur ghidat pe urmele arhitectului Paul Gottereau- duminică

Duminică, 3 aprilie, de la ora 12:00, Asociația Istoria Artei invită bucureștenii la un tur ghidat în centrul orașului, pe urmele arhitectului francez Paul Gottereau.

Participarea la eveniment este 10 lei, iar punctul de întâlnire este Palatul C.E.C. de pe Calea Victoriei. Detalii, aici.

 

♦♦

 

Ateliere de reciclare creativă pentru copii, în Herăstrău- sâmbătă și duminică

Primăria Capitalei organizează, în parcul Herastrau, un eveniment ecologic pentru copii: "EcoPlay reciclează, creează, salvează".

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani sunt așteptați astfel, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 - 19.00, la Roata Mare din parc, unde pot participa la ateliere demonstrative și ateliere de creație la care vor învăța cum să protejeze mediul inconjurator prin reciclare:

• Tablouri colaj din ziar - copiii vor avea ocazia sa isi creeze propriul tablou avand la indemana bucati de ziare.
• Rama foto fantezie - cei mici isi vor putea confectiona propria rama foto din obiecte reciclabile.
• Bijuterii creative reciclabile - fetitele isi vor putea crea propriul accesoriu confectionat din material reciclabile.
• Ghiveci rustic - ghiveci realizat din materiale reciclabile in care copiii vor planta propria floare.
• Presa de ulei - dupa ce vor vedea procesul de productie a uleiului cu ajutorul unei prese de ulei si vor intelege tot procesul de fabricare, copiii isi vor putea face propriul ulei, pe care il vor lua acasa.
• Moara pentru faina - copiilor li se va prezenta o moara de faina electrica.
• Cosmetice si uleiuri bio - vor fi prezentate modalitati de productie a produselor cosmetice utilizand materiale bio.
• Stuparul si mierea bio - copii vor invata importanta albinelor in raport cu mediul.

♦♦

Festival cu produse tradiţionale româneşti- vineri, sâmbătă și duminică

Festivalul Tradiţii Româneşti are loc în acest weekend în Parcul Herăstrău din Capitală (intrarea CHARLES DE GAULLE), iar aici găsiți preparate tradiționale românești, dar și icoane, bijuterii, ceramică de Horezu, straie populare din Maramureș, sticlărie, produse croșetate sau realizate la războiul de țesut și o multitudine de obiecte din gospodăria țărănească realizate din lemn.

Mai multe detalii privind festivalul, aici. 


Etichete: ANM, bataie perne, bucurestiul meu drag, evenimente aprilie, evenimente weekend, International Pillow Fight Day, jazz, jazz in church festival, Kilipirim, prezentare astronomie

0/1 COMENTARII
Nume*
23 mai 07:28
+0
VOTURI
-0
Thanks for being on point and on tatger!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE