Recomandări pentru primul weekend din vară. Ce poţi face în Bucureşti pe 3-5 iunie 2016Primul weekend din această vară e generos cu evenimentele: oferă opţiuni pentru pasionaţii de film, fotografie, muzică, bandă desenată sau artă culinară. Şi, ca să fie şi mai clar că a venit vara, majoritatea se desfăşoară în aer liber. 

Biletele la evenimentele din lista de mai jos au preţuri cuprinse între 5 şi 40 de lei:

Festival de (foarte) scurtmetraje "Très Court"- vineri, sâmbătă, duminică

Institutul Francez din București, Bd. Dacia nr. 77 

Festivalul Internațional de Filme "Très Court" are loc în perioada 3-5 iunie 2016 și este proiectat simultan în 80 de orașe din 30 de țări.

"Cu o durată mai restrânsă decât scurt metrajul, foarte scurt metrajul dă liber curs, timp de 3 minute, unei libertăți și unei creativități totale. Amatori sau profesioniști, directorii acestor foarte scurt metraje vin din lumea întreagă și reflectă astfel societatea contemporană în toată diversitatea sa", explică organizatorii care anunță proiecți de ficțiune, de filme documentare, de animații și de filme experimentale.

Programul:
• Terasa "Chez Elvire" - proiecții în aer liber :
- Vineri 3 iunie - Selecţia naţională română și Competiţia internaţională 1, la ora 21.30
- Sâmbătă 4 iunie - Selecţia „Paroles de Femmes" și Competiţia internaţională 2, la ora 21.30
• Cinema Elvira Popescu :
- Sâmbătă 4 iunie - Selecţia „Jeune Public", la ora 11.00
- Duminică 5 iunie - Selecţia „Jeune Public", la ora 11.00

Biletele costă 5 lei.

Detalii, aici

♦♦♦

Concerte de muzică cultă la muzeu- sâmbătă și duminică
Palatul Suțu, Bd. I.C. Brătianu nr. 2 

Festivalul de muzică cultă Museicorum, organizat de Muzeul Municipiului București, se încheie în weekend, cu două concerte găzduite de Palatul Suțu.

Sâmbătă, de la ora 19, Claudia Mădălina Dănilă va oferi un recital solo de pian. În program: Beethoven, Franz Liszt, George Enescu.

Duminică, de la ora 19, are loc un recital susținut de Mihaela Pletea (soprană), Maria Chifu (fagot) și Olga Podobinschi (pian).

Intrarea costă 10 lei, iar în preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor de la Muzeul Municipiului București- Palatul Suțu.

Detalii, aici.

♦♦♦

Expoziţia CIAO Bucarest - vineri, sâmbătă, duminică
Muzeul Naţional de Artă al României, Calea Victoriei 49-53 

Dacă vreiţi să vedeţi fotografii cu influențele urbane italiene din București, puteţi vizita expoziţia deschisă până pe 15 august de Ambasada Italiei la Bucureşti. 

"În premieră în Capitală, veţi putea explora, în cadrul unei originale expoziţii fotografice, geniul şi creativitatea Italiei, reflectate în arhitectura şi peisajele Bucureştiului, din secolul al XVIII-lea până astăzi. Veţi putea "răsfoi", într-un mod original, pagini din istoria urbană italiană a Bucureştiului: clădiri, parcuri, monumente, construcţii contemporane, chiar şi toponimie stradală; toate reunite într-o galerie de imagini montate în manieră inovatoare. Originalitatea se îmbină cu inovaţia inclusiv printr-o machetă tridimensională a oraşului, pe care publicul o va putea explora într-un mod interactiv.", transmit organizatorii.

Intrarea este liberă.

Detalii, aici.

♦♦♦

Salonul de BD- Povești din București în Benzi Desenate- vineri, sâmbătă și duminică
Casa Filipescu-Cesianu, Calea Victoriei nr. 151

A III-a ediție a Salonului BD - Povești din București în Benzi Desenate are loc la Casa Filipescu Cesianu, în perioada 1 iunie-31 august. Pe lângă publicații de bandă desenată, aici găsiți și ateliere, lansări și prezentări de albume, dar și mese rotunde.

Detalii, aici.

♦♦♦

Concert în Grădina Botanică- sâmbătă, ora 14
Şoseaua Cotroceni nr. 32 

În Grădina Botanică, între orele 14-23, are loc un concert susţinut de Mark Lower, Soundopamine, The Model, MoonSound și Ok Corral. Concertul e organizat de Teddy Bear, iar bilete costă 30 şi 40 de lei 40 de lei (cele de 30 de lei sunt Sold Out).

Detalii, aici.

♦♦♦

Bucharest Gourmet Festival - vineri, sâmbătă, duminică
Mall Băneasa, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr 42 D 

Evenimentul Bucharest Gourmet Festival are loc în zona Drive In din Băneasa Shopping City, în perioada 3-5 iunie.

Festivalul include cinci zone principale: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy si Barbeque, alaturi de alte câteva zone de interes precum: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Deli Market, Wine & Sparkling, Coffee & Tea, Cocktail Lounge etc.

Vor avea loc aici şi show-uri de live cooking, workshop-uri pe teme culinare, ateliere de gătit pentru copii, degustări de vinuri şi concerte live de  electro-acoustic, jazz, swing sau bossa-nova.

Programul:
Vineri: 13:00 - 23:00
Sambata: 11:00 - 23:00
Duminica: 11:00 - 21:00 

Un bilet costă 15 lei, dar accesul în festival se va putea face şi gratuit, vineri, între orele 13-15, şi sâmbătă şi duminică, între 11 şi 12.

Detalii, aici

♦♦♦

La VOT!- duminică, 5 mai.

Etichete: ambasada italiei, Bucharest Gourmet Festival, Casa Cesianu, ciao bucarest, evenimente iunie, evenimente weekend, museicorum, muzeul bucuresti, palatul sutu, recomandari weekend, salonul de bd, teddy bear, tres court

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE