Număr record de pasageri pe aeroporturile din Bucureşti, în primele două luni ale anuluiTraficul aerian de pasageri a înregistrat o creştere accelerată pe aeroporturile din Bucureşti. Mai mult, în primele două luni ale anului, s-a înregistrat un număr record de pasageri pe aeroporturile din Capitală.

Record de pasageri pe aeroporturile din Bucuresti, in primele doua luni ale anului
Record de pasageri pe aeroporturile din Bucureşti, în primele două luni ale anului
Foto: ploiestiri.altphel.ro

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat, în fiecare din ultimele patru luni, creşteri accentuate ale traficului aerian de pasageri.

În primele două luni ale anului 2014, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian a depăşit un milion de pasageri, atingând nivelul, record pentru lunile de iarnă, de 1.006.782 pasageri. În luna februarie 2014, numărul total al pasagerilor care au tranzitat aeroporturile bucureştene a crescut cu 8,13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceste rezultate sunt efecte directe ale măsurilor întreprinse de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti de a atrage noi companii aeriene şi de a extinde numărul de rute operate de la Bucureşti, informează CNAB, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În anul 2013, cele două aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu – au fost tranzitate de 7.649.503 de pasageri, numărul de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) ridicându-se la 95.984.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Etichete: aeroport baneasa, aeroport henri coanda, aeroport Otopeni, aeroporturi Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE