RECORD de viteză pe A3 Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Cu cât a fost prins şoferulPoliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 69 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 kilometri la oră. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 276 kilometri la oră, pe autostrada Bucureşti-Ploieşti. Şoferul a fost amendat cu 2.900 de lei şi i s-a suspendat permisul pentru trei luni.

RECORD de viteza pe A3 Autostrada Bucuresti-Ploiesti. Cu cat a fost prins soferul
RECORD de viteză pe A3 Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Cu cât a fost prins şoferul

În perioada 11 – 17 iunie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei traficului rutier.

Astfel, 69 de şoferi care circulau cu viteze de peste 180 km/h pe autostrăzi au fost depistaţi de poliţişti, 15 dintre aceştia fiind înregistraţi de aparatul radar conducând cu viteze de peste 200 km/h.

Cea mai mare viteză, 276 km/h, a fost înregistrată în după-amiaza zilei de 17 iunie., când poliţiştii Biroului Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat un bărbat care conducea, pe Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, cu viteza de 276 km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Etichete: amenda viteza, autostrada bucuresti ploiesti, record viteza, viteza A3

0/2 COMENTARII
rio
20 iun 09:03
+0
VOTURI
-0
Dar cand e mai usor sa stea shaormarii in boscheti cu o camera decat sa vaneze alte incalcari mai grave, o bagi obsesiv pe aia cu viteza.
rio
20 iun 09:01
+0
VOTURI
-0
Da, de aia pe Autobahn te lasa sa mergi cu cat vrei. Sictir comunistilor. Nu asta e cauza accidentelor, cauzele sunt neatentia, neadaptarea vitezei la conditiile de drum/trafic/vizibilitate, neacordarea de prioritate, nerespectarea distantelor regulamentare. Oricine are permis luat pe bune va sti sa mearga pe o autostrada cu mult peste 130.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE