RECORD MONDIAL O elevă de numai 12 ani din România este cea mai tânără alpinistă din lume. FOTOO sportivă a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, în vârstă de numai 12 ani a devenit cea mai tînără alpinistă din lume care a scaladat Ojos del Salado stabilind astfel un nou Record Mondial de vârstă pentru acest vârf, conform unui comunicat de presă al Clubului Sportiv Montan ”Altitudine”.

Alpinista Dor Geta Popescu a atins varful celui mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado de 6893 de metri altitudine. Masivul, aflat in Anzii Cordilieri, in desertul Atacama la granita intre Chile si Argentina, este,
simultan cel mai inalt vulcan din America de Sud si cel mai inalt vulcan al Circuitului 7 Volcanoes format din cel mai inalti vulcani de pe fiecare continent.

Dor Geta Popescu si-a indeplinit, in acest fel, obiectivele sportive ale anului 2015 ca membra a sectiei de performanta a Clubului Sportiv Montan Altitudine, an in care a mai stabilit un Record European de varsta pe Elbrus si unul national pe Kilimanjaro, scrie realitatea.net.

„Da, am reusit! Sunt fericita ca am reusit in conditiile dificile de altitudine, vant, temperatura si ariditate ale lui Ojos del Salado. A fost cea mai lunga si dificila expeditie a mea de pana acum si reusita ma motiveaza, ma face sa am simt speciala si sa ma pregatesc pentru noi ascensiuni de record."

Dor Geta Popescu are ca obiectiv finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent) si Circuiyul 7 Summits (cel mai inalt varf de pe fiecare continent) pana la varsta de 14 ani.
Pregatirea performantelor se face in salile de escalada si in cadrul ascensiunilor de vara si de iarna ale Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor, antrenamente coordonate de Federatia Romana de Alpinism si Escalada. 

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE