Recordurile pieţei imobiliare bucureştene: Mai multe locuinţe în 2016 decât în ultimii 27 de aniÎn imobiliare, boomul din 2007 începe să fie depăşit. Dezvoltatorii din Bucureşti vor bate în acest an recordul României capitaliste - în 2016 se vor finaliza mai multe apartamente decât în orice alt an din '89 încoace. Recorduri sunt însă şi-n piaţa de birouri. Acolo în primele trei luni ale acestui an cererea a fost de două ori mai mare decât la începutul anului trecut.

Record pe piata imobiliara din Bucuresti
Record pe piaţa imobiliară din Bucureşti

În Bucureşti vor fi date în folosinţă mai bine de 14.000 de locuinţe în acest an, cu un sfert mai multe decât în anul trecut. Dincolo de procentul cu două cifre, piaţa de imobiliare din Capitală va sparge practic recordul ultimilor 27 de ani. Nu se construiesc doar locuinţe multe ci şi locuinţe scumpe, anunţă digi24.

Bucureştiul iese de sub dominaţia blocurilor ieftine, arată consultanţii de la Coldwell Banker; ponderea locuinţelor mai scumpe, de 1.000 - 1.700 de euro pe metru pătrat - a ajuns la aproape 40% din ce se va construi în acest an în Capitală. Peste 6.000 de locuinţe vor fi ridicate cu gândul la cei cu venituri mai mari decât media. Sunt locuinţe bine amplasate, nu ca cele de la periferie care se vindeau în anii trecuţi, sunt aproape de zonele de birouri, de mall-uri şi de parcuri. Odată cu creşterea salariilor şi piaţa se echilibrează. Acum locuinţele ieftine reprezintă doar jumătate din proiectele ce se vor finaliza curând, iar în zonele scumpe alte capitalei se fac la fel de multe investiţii ca şi-n sudul şi-n vestul ieftin.

Forfota imobiliarelor se duce puternic şi către provincie. În Cluj-Napoca şi în Sibiu vor fi construite 3.500 de locuinţe în acest an, iar în Costanţa şi Braoov circa 2.000. La fel de tare se mişc şi piaţa de birouri din marile oraşe. La Iaşi s-a semnat cel mai mare contract nou de închiriere din ţară, arată datele JLL - suprafaţa e uriaşă: 13.000 de metri pătraţi daţi dintr-un foc.

E o tranzacţie care a urcat Iaşiul în fruntea oraşelor cu cele mai mari închirieri de birouri, peste Timişoara, Braşov sau Cluj. În marile oraşe din ţară în primele 3 luni ale anului s-au închiriat 41.000 de metri pătraţi de birouri, cu aproape 120% mai mult decât se închiriau la începutul anului trecut.

Boom-ul uriaş e însă tot în Capitală. 7 din 10 metri pătraţi de birou închiriaţi în România au fost în Bucureşti. În cifre absolute, s-au semnat contracte pentru circa 100.000 de metri, o suprafaţă de două ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Grosul cererii vine de la firmele de IT, de la call centere şi de la bănci.

La nivel naţional însă nu numai că s-a dublat cererea, dar jumătate din contractele de închiriere sunt contracte noi, şi nu prelungiri de contract. Ceea ce indică o înmulţire a investitorilor în alte oraşe decât Bucureştiul, astfel că în ani s-ar putea forma huburi mari de afaceri la Cluj, la Braşov sau la Iaşi.

Etichete: Bucureşti, clădiri Bucureşti, constructii bucuresti, piata imobiliara bucuresti, record imobiliare bucuresti

0/1 COMENTARII
alex
20 Apr 06:30
+0
VOTURI
-0
din pacate se construieste haotic, fara nici o logica, nu se tine cont de regimul de inaltime , etc de asta arata si orasul cum arata. Ar trebui totusi sa aiba grija autoritatile si cum se construieste astfel incat Bucurestiul sa devina un oras unde ai vrea sa locuiesti

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE