Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Ce investiţii din Bucureşti pierd finanţariLa ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucureşti s-a aprobat o rectificare bugetara. S-au luat bani de la proiectul de modernizare Piata Eroii Revolutiei, penetratia Prelungirea Ghencea-Domnesti, modernizarea Soselelor Iancului si Pantelimon, largirea strazii Fabrica de Glucoza şi s-au dat la Pasajul Ciurel si pentru majorarea subventiei RATB.

Rectificare bugetara la Primaria Capitalei
Rectificare bugetară la Primăria Capitalei

Primaria Capitalei a cheltuit pana pe 30 septembrie doar 20% din banii alocati pentru investitii in acest an, potrivit executiei bugetare aprobate la ultima sedinta de Consiliu General, scrie hotnews.ro.

In plus, s-au luat bani de la sistemul de management al situatiilor de urgenta, consolidari si proiecte de regenerare urbana si s-au dat pentru organizarea mai multor evenimente culturale: Festivalul corurilor scolare, Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu Bitanescu, Festivalul Caragiale, Gala Premiilor Municipalitatii, Gala Absolventilor etc.

Banii au fost luati de la:

- circa 11 milioane lei de la sistemul de management al situatiilor de urgenta la nivelul municipiului Bucuresti din 28 milioane lei aprobate la inceputul anului;

- 1,5 milioane lei de renovarea cladirii de pe str. Lipscani 18-20, data recent pentru amenajarea Muzeului Holocaustului;

- 2 milioane lei de la consolidare, reabilitare, extindere si resturare fatada imobil bd. Regina Elisabeta nr. 29-31. Au mai ramas 500.000 lei.

- 1 milion lei de la dotari si echipamente pentru sediul primariei;

- 500.000 lei de la sistemul interactiv de informare a cetatenilor;

- 450.000 lei de la portal administratie locala;

- 24 milioane lei de la capitolul protectie contra incendiilor dintre care 6,5 milioane lei de la infiintarea de noi subunitati de pompieri;

- 2,1 milioane lei de la modernizarea unor unitati de invatamant - gradinite si scoli si 5,6 milioane lei de la capitolul alte cheltuieli in domeniul invatamantului;

-1,4 milioane lei de la studiul pentru reconstruirea Halii Matache in Parteneriat public privat, studiu consolidare/concesiune imobil str. Lipscani nr. 70/ Selari 19 si a altor cladiri din centrul Istoric afate in proprietatea primariei.

- 7 milioane lei de la revizuirea PLanului Urbanistic General;

- 2,3 milioane lei de la proiectul autostrazii suspendate (Inchidere Inel Median);

- circa 2 milioane lei de la diverse proiecte de regenerare urbana (concurs solutii amenajare Piata matache, concurs solutii amenajare Piata Unirii/ Piata Victoriei, regenerare urbana zona Ferentari, studiu amenajare Lacul Morii)

- 5,8 milioane lei de la modernizare Piata Eroii Revolutiei si pasaj pietonal. Proiectul a ramas fara bani;

- 11 milioane lei de la penetratia Prelungirea Ghencea-Domnesti;

- circa 5 milioane lei de la modernizare Sos. Iancului si Pantelimon;

- 10 milioane lei de la largirea strazii Fabrica de Glucoza;

Si dati la:

- 605.000 lei la muzee;

- 5,7 milioane lei la institutii de spectacole si concerte (alocari pentru Festivalul corurilor scolare, Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu Bitanescu, Festivalul Caragiale, Gala Premiilor Municipalitatii, Gala Absolventilor)

- 4,4 milioane lei pentru consolidarea si restaurarea monumentelor istorice

- 78 milioane lei pentru transportul public - majorarea subventiei RATB

- 38 milioane lei pentru Pasajul de la Ciurel. Proiectul a mai primit 40 milioane lei la inceputul anului.

Etichete: buget primaria capitalei, CGMB, pmb, rectificare bugetara primaria municipiului bucuresti, şedinţa CGMB

0/8 COMENTARII
Tzoapa Bitaneasca
07 nov 10:12
+0
VOTURI
-0
Am auzit-o si pe asta: Soros atenteaza la unitatea Romaniei, prin atacurile la "marii artisti ai neamului". Aici fiind vorba, bineinteles, de sorosistul Dan, care o ataca pe inestimabila actrita Bitanescu. Citat de pe Romania TV, parca...
Ce uita oamenii astia sa spuna e si ce i-a facut Bitaneasca lui Dan in campania pentru primari, motiv pentru care Firea a recompensat-o cu bani de la infrastructura.
Ca de lipsa banilor dam vina pe greaua mostenire, dar trompeta Bitaneasca aduce voturi!
Stick
04 nov 11:44
+0
VOTURI
-0
O Primarie, ca multe altele, DOMINATA de oameni INCAPABILI !!! Pai, aceasta Primarie NU A FOST CAPABILA sa cheltuiasca bani europeni-SI AU FOST MULTI !!!- de la intrarea in UE, decat intr-o proportie INFIMA si acum se vaita ca nu are bani disponibili pentru a continua investitiile...!!! Incredibil...!!! Niste INCAPABILI si HOTI...pentru ca ei stiu ca din fonduri europene NU POTI FURA, si atunci, prefera sa cheltuiasca ( sa fure) de acolo unde se poate, adica din bugetul propriu...
Bravo
04 nov 11:42
+0
VOTURI
-0
Bun asea... Adica se iau bani de la infrastructura si se dau la tot felul de festivaluri, probabil rasplata pentru campanii (vezi cazul tatei Bitaneasca).
Strazi? Infrastructura? Neeah... Bagam banii publici in monstruozitatea aia de biserica p*lii si in curul madamei Bitanescu, ca doar popii si toapa asta au adus voturi pesedilor.

"Bravo", pensionarilor! Sa aveti parte doar de biserici si rasete isterice!
un altul
04 nov 10:13
+0
VOTURI
-0
Adica nu se mai construieste nimic. PAi la ce ne trebuie investitii? Vin alegerile! Oamenii au nevoie de galeti si tricouri cu PSD!!!
@MERBLA
04 nov 08:23
+0
VOTURI
-0
PROPUN CA MERBLABLABLA ASTA SA INVETE LIMBA ROMANA SI SA NU MAI SCRIE CU CAPS!
Se scrie "va desparti", tontule! Invata gramatica inainte sa debitezi tampenii!
MERKHURY SPEER
04 nov 01:39
+0
VOTURI
-0
PROPUN A SE AVEA IN VEDERE CONSTRUIREA UNUI BULEVARD IN CURTEA CASEI POPORULUI CARE SA FACA LEGATURA INTRE STR VASILE PARVAN SI STR URANUS.BINEINTELES ACESTA V-A DESPARTI CASA POPORULUI DE CATEDRALA NEAMULUI.PROIECTANTII SA GASEASCA CELE MAI MODERNE MODALITATI DE APLICARE.
emil
03 nov 16:51
+0
VOTURI
-0
S-au luat banii de la "modernizarea unor unitati de invatamant gradinite si scoli" si s-au dat lui Popescu Bitanescu Ionescu.
ROmania 2016.
Tineti minte
03 nov 14:32
+0
VOTURI
-0
Festivalul Rodica Popescu Bitanescu...Tineti minte scandalul de la antena intre Nicusor Dan si Bitanescu in campania electorala a madamei primar? Iata ca datoriile se platesc!
Mda..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE